Žannas Orlovas gleznu izstāde “Klusā daba”

03.10.2022.

6. oktobrī plkst. 14.30 Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centrā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā) tiks atklāta Žannas Orlovas personālizstāde “Klusā daba”. Izstāde veltīta rudens sākumam un dabas veltēm. —– 

“Aukstos rudens vakarus pavadām mājās, cenšoties ieskaut sevi ar skaistām lietām, kas rada mājīgumu un paildzina vasarīgu noskaņu. Mēs paši negaidīti pamanām, kā lietas mijiedarbojas viena ar otru. Gribu parādīt, ka jebkura lieta ir ievērības cienīga un, aplūkojot to tuvāk, var ieraudzīt ko negaidīti interesantu,” atzīmē māksliniece.

Žanna Orlova ir daugavpiliete bez formālas mākslas izglītības. Zīmēt viņai paticis jau kopš agras bērnības un reiz ir pat bijis sapnis kļūt par mākslinieci. Bet tas šķitis nesasniedzams, it īpaši, kad Žanna izveidoja ģimeni.

Pirms trim gadiem Žanna Orlova kā dzimšanas dienas dāvanu saņēma eļļas krāsas un audeklus, kas atmodināja mākslinieces nedaudz piemirsto talantu. “Es sāku apgūt tiešsaistes nodarbības un meistarklases, nopirku vairākus glezniecības kursus, gleznoju naktī. Un tieši pēc gada, manā dzimšanas dienā, tika atklāta mana pirmā personālizstāde. Bija interesantas sajūtas, jo, lai piepildītu bērnības sapni, atlika tikai iegādāties krāsas un sākt zīmēt,” uzsver māksliniece Žanna Orlova. Gleznotāja atzīst, ka nepārtraukti apgūst kaut ko jaunu, jo zināšanu trūkst.

Žannas Orlovas gleznu izstāde “Klusā daba” skatāma Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centrā no 3. līdz 31. oktobrim.

Izstādes atklāšanas pasākuma publicitātes vajadzībām tā laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Dace Ivanova
654 76345
www.facebook.com/lcb.lv