Ceļā uz Līvānu 1.vidusskolu

Īstenojot direktoru vietnieku audzināšanas jomā metodiskās apvienības moto Ceļš vienmēr ir jauns, 25.novembrī četrpadsmit atbildīgie par audzināšanas procesiem skolā devās uz Līvānu 1.vidusskolu, lai smeltos idejas un iedvesmu savai turpmākajai darbībai.

Vispirms bija iespēja apmeklēt Laimiņas skolu, kurā kopā sadzīvo pirmsskolas un 1.-3.klašu bērni. Vieta pārsteidza ar savu pārdomāto un uz skolēnu un skolotāju labbūtību veidoto vidi.

Turpmākais ceļš veda uz Līvānu 1.vidusskolu, kurā bija iespēja tikties ar daudziem savas jomas profesionāļiem – skolas direktoru, vietniekiem, bibliotekārēm, atbalsta personālu un skolotājiem, kā arī apskatīt mūsdienīgo infrastruktūru (vieglatlētikas manēža, trenažieru zāle, baseins u.c.).

Būtiskākā atziņa, kuru guvām skolā, ir tā, ka skolas darba organizācijas uzlabošanai nemitīgi ir jāmeklē jauni, uz sadarbību vērsti un mūsdienīgi risinājumi, pie tam ņemot vērā to, ka mūsdienīgu tehnoloģiju esamība nenozīmē modernu mācību vidi. Ir svarīgi cilvēki, kas tās jēgpilni izmanto. Arī skolēnu līdzpārvaldes pārstāvji apstiprināja, ka savā darbībā cenšas izmantot IT resursus, kas nodrošina plašu skolēnu un vecāku iesaisti skolas dzīvē.

Dzīvesprieks, laba kopābūšanas sajūta, kopīgas vērtības un visu iesaistīto pušu sadarbība – Līvānu 1.vidusskolas veiksmes atslēga.

Informāciju sagatavoja:
Direktoru vietnieku audzināšanas jomā
MA vadītāja
Agnese Jurģīte