Filmas “Valiant! Brauciens uz brīvu Latviju” demonstrēšana

1. decembrī plkst. 17.30 Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centrā notiks dokumentālās filmas par trimdas latviešu politiskajām demonstrācijām “Valiant! Brauciens uz brīvu Latviju” demonstrēšana, kuru noskatīties tiek aicināti daugavpilieši un pilsētas viesi. Pēc tās demonstrēšanas notiks tikšanās ar filmas galvenās automašīnas īpašnieku Juri Bļodnieku.

Dokumentālās filmas notikumi norisinās aukstā kara noslēguma fāzē 20. gs. 80. gados, kad Ziemeļamerikas latviešu jauniešu politiskās demonstrācijas piesaistīja preses uzmanību Baltijas valstu okupācijas jautājumam. Tas bija laiks, kad tikai retais amerikānis prata atrast Latvijas vārdu uz pasaules kartes. Filma ir stāsts par šo laiku – par trimdas latviešu jauniešu izdomu, trakulīgumu, drosmi un nacionālpatriotisko stāju, kas tiek atklāts, izmantojot vienas ļoti īpašas automašīnas dzīvesstāstu.

Filmā paralēli bagātīgiem arhīvu materiāliem ir iekļautas intervijas ar Latvijai nozīmīgiem sabiedriskajiem darbiniekiem, atklājot viņu jaunības gaitas, kurās cīņa par Latvijas neatkarības atjaunošanu bija pašsaprotama.

Filma tiks demonstrēta latviešu valodā ar subtitriem angļu valodā.

Pasākuma publicitātes vajadzībām tā laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas
ASV Informācijas centra vadītāja
Diāna Romanovska
Tālr.: 65422483
e-pasts: diana.romanovska@lcb.lv
https://www.facebook.com/InfoUSADaugavpils