Notika pilsētas konkurss vācu valodā 7.-8.klašu skolēniem

2022.gada 28.novembrī Daugavpils Valstspilsētas vidusskolā notika pilsētas konkurss vācu valodā 7.-8.klašu skolēniem „Raibās stacijas”, kuru organizēja Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas skolotājas Veslava Maļina un Liāna Ceceruka. Ciemiņus uzrunāja Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas direktora vietniece Signe Kotova, bet ar muzikālo sveicienu uzstājās Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas 4.klases skolniece Anastasija Gržibovska.

Konkursā piedalījās skolēni no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils Draudzīgā aicinājumā vidusskolas, Daugavpils Zinātņu vidusskolas, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja un Daugavpils Vienības pamatskolas. Katru skolu pārstāvēja seši 7.-8.klašu skolēni, kuri mācās vācu valodu kā otro svešvalodu (trīs skolēni no 7.klases un trīs skolēni no 8.klases). Komandas dalībniekiem tika piedāvāta iespēja apliecināt savu valodas kompetenci un radošumu četrās stacijās: Herbstistda! (Rudens ir klāt!); Ichundandere (Es un citi); Die Vertönung des Trickfilms (Animācijas filmas fragmenta atskaņošana); MusikalischeStation (Mūzikālā stacija).

Labā noskaņojumā skolēni ķērās pie refleksijas: veidoja kolāžu par konkursa iespaidiem. Savukārt pasākuma noslēgumā jautri un iespaidīgi noritēja kopīgā aktivitāte ar dziesmu “Ichbinichunddubistdu!”

Pateicamies pilsētas vācu valodas skolotājām Olgai Osipovai (Daugavpils Valsts ģimnāzija), Veronikai Saveļjevai (Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskola), Olgai Gapejenkovai (Daugavpils Zinātņu vidusskola), Jeļenai Kolpakovai (Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola-licejs), Diānai Melānai-Griņokai (Daugavpils Vienības pamatskola) par atsaucību un skolēnu sagatavošanu konkursam. Paldies Veslavai Maļinai un Liānai Cecerukai (Daugavpils Valstspilsētas vidusskola) par konkursa organizēšanu un vadīšanu.

Informāciju sagatavoja
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
izglītības metodiķe
Marija Žilinska