Daugavpils skolēni plūc laurus pasākumā “Cits bazārs” Rīgā

Sestdien, 3.decembrī, Rīgā, tirdzniecības centrā “Domina Shopping”, notika izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” (JAL) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotais Latvijas skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Ziemassvētku gadatirgus/pasākums “Cits Bazārs”.

Kopā no Daugavpils pilsētas vispārējās izglītības iestādēm, JAL dalībskolām, uz Rīgu kopā devās 29 SMU no Daugavpils Zinātņu vidusskolas, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja,  Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas, Daugavpils Iespēju vidusskolas, Daugavpils Saskaņas pamatskolas, Daugavpils Centra vidusskolas un  Daugavpils Valsts ģimnāzijas.

Visas dienas garumā pasākumā “Cits Bazārs” plaši tiks piedāvātas oriģināla dizaina tekstilpreces, bižutērija, no pašmāju labumiem ražoti gardumi, dažādu dabīgu materiālu aksesuāri un suvenīri dāvanām, izglītojošas spēles un dažādi citi produkti un pakalpojumi. JAL biznesa izglītības programma SMU un ar to saistītie tirdziņi ir laba iespēja skolēniem spert savus pirmos soļus uzņēmējdarbībā, sākot no produkta izveides līdz pat pārdošanai.

Aizvadītajā sestdienā pasākumā jauniešu veikumu vērtēja ne tikai pircēji, bet arī vairāk kā 50 pieredzējuši profesionāļi no uzņēmumiem, akadēmiskajām struktūrām, finanšu sektora un valsts pārvaldes, pasniedzot balvas deviņās nominācijās: Sociāli atbildīgs SMU, Tehnoloģiskās inovācijas produkts/pakalpojums, Labākā SMU pārdošanas komanda, Uz zināšanām balstīts SMU produkts/pakalpojums, Sociālo mediju komunikācijas balva, Ilgtspējīgs SMU produkts/pakalpojums, SMU biznesa potenciāls, Labākais SMU stends,  SMU produkts/pakalpojums gatavs starptautiskajam biznesam.

Arī Daugavpils divi SMU tika atzinīgi novērtēti, iegūstot nominācijas un balvas. Kā labākais SMU produkts/pakalpojums gatavs starptautiskajam biznesamun balvu no “FactSet Latvia” vidusskolu grupā saņēma Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja SMU “Ingame, ražojot no dabiskiem materiāliem izglītojošas spēles. Savukārt Sociālo mediju komunikācijas balvu no “Printful” pamatskolu grupā balvu saņēma Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas SMU “Sophiaart”, radot mākslinieciskus priekšmetus dāvanām, kā arī šis uzņēmums sevi pierādīja kā prasmīgākais sociālo mediju komunikācijā.

Sveicam SMU dalībniekus un skolotājus! Paldies arī pārējiem SMU dalībniekiem un SMU konsultantiem, kuri konsultē un atbalsta SMU dalībniekus ideju attīstīšanā un izaugsmē!   Sīkāka informācija par pasākumu, foto un nominantu saraksts pieejams te: https://jalatvia.lv/bnews/global/998

Informāciju apkopoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
Pedagoģe-karjeras konsultante
Santa Čeirāne
Santa.ceirane@ip.daugavpils.lv