Radošā darbnīca kopā ar mākslinieku Henriku Johansonu

Trešdien, 1.martā, plkst.16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks bērnu radošā darbnīca ar mākslinieku Henriku Johansonu (Henric Johansson).

Jau otro mēnesi Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs trešdienās organizē radošās darbnīcas skolas vecuma bērniem. Nodrošinot ar materiāliem, rīkiem un piederumiem, bērniem tiek dota iespēja ļauties brīvam un radošam mākslas procesam.

Šoreiz radošo darbnīcu vadīs Zviedrijā dzimis, bet Daugavpilī dzīvojošs mākslinieks Henriks Johansons, kura mākslas skatījums ir unikāls, dziļš un pat vairāk garīgs nekā laicīgs savā izpausmē. Henriks ir dzimis Mullhitanā, mazā Zviedrijas ciematā, 1968.gadā. Šobrīd dzīvo un strādā Daugavpilī, Latvijā, un Hāmarā, Norvēģijā.

Jau bērnībā Henriks izrādīja lielu interesi par radošumu, apguva gleznošanas tehnikas. Sešpadsmit gadu vecumā atklāja savu pirmo personālizstādi. Gleznojot ar eļļu, viņš izmanto spilgtas krāsas, kas rada spēcīgus impulsus iztēlei veidot individuālus stāstu motīvus un sižetus. Gleznojumi ir piepildīti ar noslēpumainām būtnēm un noskaņām. Henriks glezno nevis dabu vai cilvēkus, bet gan to pieredzi un mijiedarbību. Intuīcija, garīgums un jutekliskums ir Henrika Johansona mākslas iezīmes.

Darba valoda – angļu ar tulkojumu latviski.

Nepieciešamos materiālus sarūpēs organizatori.

Dalības maksa – 6.00 EUR.

Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc pirms darbnīcas apmeklējuma dalībniekiem obligāti jāpiesakās, rakstot zanna.jemeljanova@daugavpils.lv  vai zvanot +371 20364226.

Nākamās darbnīcas notiks 8., 15., 22., 29.martā un turpmāk katru trešdienu.

Kontaktinformācija:
Žanna Jemeļjanova
zanna.jemeljanova@daugavpils.lv
+371 65430250