Daugavpils pilsētas 4.pirmsskolas izglītības iestādes teātra izrāde “Lielā muša” Dienas centrā “Saskarsme”

27. martā visā pasaulē tika atzīmēta Starptautiskā teātra diena, tāpēc šogad Daugavpils pilsētas 4. pirmsskolas izglītības iestādes izglītojamie kopā ar pirmsskolas izglītības skolotajām devās ciemos uz Dienas centru “Saskarsme” ar savu mūsdienīgo teātra izrādi “Lielā muša” (latviešu tautas pasaka).

Teātra skatītāji varēja baudīt krāšņus pasakas varoņu tērpus, jo muša domāja, ka ir lielākā un lepnākā par visiem, tāpēc ar vieglu rokas mājienu viņa kļuva par lapseni, bet mazliet vēlāk Lielā muša jau kūkoja kopā ar dzeguzēm un lidoja kopā ar ērgļiem, meklējot atbildi, kur tad labāk viņa jūtas?! Teātra izrādes galvenā doma ir parādīt skatītājiem, ka draudzība ir vērtība un ka tai ir liela nozīme mūsu dzīvē, tāpēc pasakas noslēgumā Lielā muša tomēr saprata, ka nekur nav tik labi kā pie savām mušām. Visas mazo aktieru darbības tika pavadītas ar skanīgām dziesmām, dejām un ritma rotaļām. Dienas centra “Saskarsme” apmeklētāji dāvināja mazajiem aktieriem savu atbalstu un aplausus visas teātra izrādes laikā.

Sirsnīgi pateicamies pirmsskolas izglītības skolotājai Irīnai Arhipovai par pasakas iestudējumu un izglītojamo sociālo prasmju attīstību, veidojot pozitīvu attieksmi pret sevi, kultūru un sabiedrību. Izsakām pateicību pirmsskolas izglītības skolotājai Natālijai Trimailo un izglītojamo vecākiem par sadarbību un sniegto atbalstu teātra izrādes “Lielā muša” īstenošanā. Mīļš paldies Dienas centra “Saskarsme” kultūras pasākumu organizatorei Jeļenai Buiko par aicinājumu un silto uzņemšanu.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 4.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietnieks izglītības jomā
Jekaterina Krankale