JAUNIEŠUS aicina piedalīties audio meistarklasēs

Eksperimentālās mūzikas festivāls “Skaņu mežs” aicina jauniešus piedalīties meistarklasē, kas palīdzēs iegūt iemaņas darbā ar ierakstu tehniku, kā arī iepazīstinās ar vienkāršu kompozīciju veidošanas pamatiem. Meistarklasi vadīs skaņu mākslinieks un komponists no Norvēģijas – Aleksandrs Rishaugs. Aleksandrs darbojas eksperimentālās mūzikas un laikmetīgās mākslas krustcelēs. Viņa darbi nereti ir konkrētām telpām radītās instalācijas, tāpat viņš ir strādājis arī kino, teātra un laikmetīgās dejas sfērā. Meistarklases dalībnieku radītās skaņas tiks ierakstītas, un to fragmenti oktobrī tiks izmantoti jaundarbam, kas tiks atskaņots festivāla “Skaņu mežs” koncertā.

PAR MEISTARKLASI:

DATUMI: 01.06.2023. no plkst. 14.00 līdz 19.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā (Mihaila iela 3, Daugavpils)

NOSAUKUMS: Audio meistarklases jauniešiem

NORISE: Jauniešiem paredzētās meistarklases palīdzēs iegūt iemaņas darbā ar ierakstu tehniku un skaņu apstrādes datorprogrammām, tostarp Ableton Live, kā arī iepazīstinās ar vienkāršu kompozīciju veidošanas pamatiem.

Meistarklases dalībnieku radītās skaņas tiks ierakstītas, un to fragmenti oktobrī tiks izmantoti jaundarbam, kas tiks atskaņots festivāla Skaņu mežs koncertā.

PAR PEDAGOGU: 1974. gadā dzimušais Aleksandrs Rishaugs darbojas eksperimentālās mūzikas un laikmetīgās mākslas krustcelēs. Viņa darbi nereti ir konkrētām telpām radītās instalācijas, kas izmanto lauka ierakstus un niansētu darbu ar skaļruņiem, kā arī analogos sintezatorus un ģeneratīvu datormūziku. Viņš ir strādājis arī kino, teātra un laikmetīgās dejas sfērā.

DALĪBNIEKU VECUMS: 13 – 17 gadi

DALĪBNIEKU SKAITS: līdz 10 dalībniekiem vienā seminārā

LĪDZI NEPIECIEŠAMS: austiņas un klēpjdators

BEZ DALĪBAS MAKSAS!

Meistarklases notiks angļu valodā ar tulkojumu. Iepriekšēja muzikālā pieredze nav nepieciešama. Pieteikšanās brīvā formā, rakstot uz e-pasta adresi simonakaupuza@gmail.com vai zvanot +371 27485473