Noskaidrots Daugavpils Skaļās lasīšanas čempions

Aizvadītās nedēļas nogalē, 19. maijā, Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā norisinājās Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītveicināšanas kampaņas “Nacionālā skaļās lasīšanas sacensība” Daugavpils reģionālais fināls, kurā piedalījās 9 pilsētas skolu posma uzvarētāji. Skaļās lasīšanas čempiona titulu un ceļazīmi uz Valsts finālu izcīnīja Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja 5.b klases skolniece Jeļizaveta Kuzņecova.

Jeļizaveta Kuzņecova ieguva arī bibliotēkas simpātiju balvu. Viņa skaļi lasīja fragmentu no igauņu rakstnieces Piretas Raudas grāmatas “Princese pa pastu”.

Otrajā un trešajā vietā ierindojās Daugavpils Vienības pamatskolas skolnieks Markuss Soikāns un Raivis Dembovskis no Daugavpils Saskaņas pamatskolas. Markuss bija izvēlējies Bobija Pīrsa grāmatas “Viljams Ventons un kriptālportāls” fragmentu, bet Raivis – Jirgena Banšerusa “Izmeklē Kviatkovskis. Košļeņu sazvērestība”. Savukārt skatītāju simpātiju balva tika piešķirta Maksimam Radiševskim no Daugavpils Centra vidusskolas.

Konkursantu spēju ar savu lasījumu ieinteresēt auditoriju, veidot saikni ar klausītājiem, pamatot grāmatas izvēli, kā arī citas ar skaļo lasīšanu un runas prasmi saistītas prasmes vērtēja kompetenta žūrija piecu cilvēku sastāvā: Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Izglītības satura nodaļas metodiķe Silvija Mickeviča, LCB vadītājas vietniece un Skaļās lasīšanas sacensības aizsākuma Daugavpilī iniciatore Anna Pakere, Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Vita Viļevko, Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes docente, filoloģijas zinātņu doktore Rudīte Rinkeviča un Daugavpils teātra aktrise Kristīne Veinšteina.

Lasītveicināšanas kampaņas “Nacionālā skaļās lasīšanas sacensība” valsts fināls, kur spēkiem mērosies reģionālie uzvarētāji no visas Latvijas, norisināsies 30. septembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Latvijas Skaļās lasīšanas čempions uz gadu kļūs par LNB Bērnu direktoru un iegūs ceļojošo balvu savai skolai.

Latgales Centrālā bibliotēka sirsnīgi pateicas visiem dalībniekiem un skolotājiem par ieguldīto darbu, atsaucību un lasītprieka veicināšanu! Turēsim īkšķus par Jeļizavetu rudenī!

Latvijā Nacionālā skaļās lasīšanas sacensība notiek jau sesto gadu, iesaistot tajā 5. klašu skolēnus. Sacensības dalībnieki skaļi lasa iepriekš sagatavotus daiļdarbu fragmentus, sagatavojot trīs minūšu garu uzstāšanos, tostarp īsu ieskatu par grāmatas izvēli un sižeta izklāstu līdz tai vietai, no kuras tiks sākts lasījums.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles
Bērnu bibliotēkas “Zīlīte”
vadītāja Dace Jakovele
Tālr.: 65421750
e-pasts: dace.jakovele@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.Bernu.biblioteka