13. jūnijā Rīgas pilī Valsts prezidents Egils Levits godināja skolēnu radošo darbu un pētījumu konkursa “Vēsture ap mums” laureātus

“Jūsu paveiktais darbs, pētot aizmirstos Latvijas vēstures un kultūras pieminekļus, ir vairojis jūsu zināšanas un izpratni par tuvāko apkārtni. Jūsu idejas par vietējo atceres vietu attīstīšanu ir ieguldījums sava novada vai pilsētas vēstures komunicēšanā. Mums ir svarīgi paturēt prātā, ka lokālajā vēsturē vienmēr atbalsojas arī Latvijas valsts vēsture, tādēļ novadpētniecība ir neatraujami saistīta ar nacionālās identitātes uzturēšanu,” svinīgajā apbalvošanas ceremonijā teica Valsts prezidents Egils Levits.

Konkurss “Vēsture ap mums” notiek jau 28 gadus. Tā mērķis ir veicināt Latvijas vēstures izzināšanu un sekmēt pilsonisko līdzdalību, jauniešiem apzinot un analizējot vēstures avotus. Šogad konkursā piedalījās 27 skolēni no visiem kultūrvēsturiskajiem novadiem, iesūtot un aizstāvot darbus par tēmu “Aizmirstais vēstures un kultūras piemineklis”.

Daugavpils pilsētu konkursā pārstāvēja Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola-liceja, Daugavpils Zinātņu vidusskolas un Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas skolēni.

Pie godalgotās 3. vietas šogad tika Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja skolniece Darja Petrova ar darbu “Baznīca kā manas ģimenes un vietējās kopienas kultūras un vēstures pēda” (skolotāja Marina Drozda) un Ivans Bočarovs un Aleksandrs Koževņikovs  ar darbu “Piemineklis, kura nav” (skolotāja Larisa Želve).

Vairāk informācijas un foto https://www.president.lv/lv/jaunums/valsts-prezidents-novadpetnieciba-ir-neatraujami-saistita-ar-nacionalas-identitates-uzturesanu