Seminārs “Pieaugušo prasmju izzināšana Latvijā – no datiem uz praktisku darbu”

Latvijas Universitāte, SKDS un  Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde šī gada 12. jūnijā organizē semināru “Pieaugušo prasmju izzināšana Latvijā – no datiem uz praktisku darbu”, kurš notiks Mākslu izglītības kompetences centrā „Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola  „SAULES SKOLA”” (Daugavpilī, Saules ielā 8).

Seminārs notiks Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Starptautiskās pieaugušo kompetenču novērtēšanas programmas pētījuma (PIAAC) noslēguma posmā, šī pētījuma ietvaros līdz vasaras sākumam būs aptaujāti vairāk kā 6000 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 16 līdz 65 gadiem.

Seminārā piedalīsies mūžizglītības speciālisti no Latgales, darba devēji, projektu vadītāji, stratēģijas plānotāji, Latgales augstskolu pārstāvji, kuri vislabāk pārzina, kādi darbinieki viņiem nākotnē nepieciešami.

Seminārā Latvijas Universitātes profesore Aija Zobena un asociētais profesors Mareks Niklass iepazīstinās ar pētījuma nozīmi pasaulē un Latvijā, piemēram, par iespējām precīzāk noteikt pieaugušo mācību vajadzības, atlasīt mērķgrupas, kurām nepieciešams specifisks atbalsts, un to īstenot. SKDS projektu vadītāja Iveta Briška raksturos datu ieguves procesu, prasmju mērīšanu un gūto pieredzi, kas ļauj jau šobrīd apzināt sabiedrībā pastāvošos izaicinājumus, uzdodot jautājumus – vai zinām, kādi esam un kādi vēlamies būt?

Pēc tam semināra dalībnieki iesaistīsies diskusijā, domājot par to, kā darba devējam palīdzēt ieraudzīt nākotnē nepieciešamos cilvēkresursus, lai jau šobrīd atbalstītu darbinieku izaugsmi; kā sasniegt dažādas darba ņēmēju “riska” grupas; kas būtu jāmaina šobrīd īstenotajā mūžizglītības procesā un saturā; kā augstskolas var palīdzēt izmantot pētījumā iegūtos datus, lai raksturotu konkrētā reģiona pieaugušo iedzīvotāju vajadzības un tālāk to izmantotu mūžizglītības veicināšanai.

Pieteikšanās semināram šeit: https://forms.gle/gB7nfpMijpv2aS7X8

Semināra programma.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Onzule,
Daugavpils pilsētas izglītības pārvaldes
Izglītības atbalsta nodaļas
izglītības metodiķe pieaugušo izglītībā,
tālr.29252443