Sarmītes Bogdanovičas fotoizstāde „Cieši klāt” bibliotēkā

No 1. līdz 31.augustam Latgales Centrālajā bibliotēkā, Rīgas ielā 22a, 2.stāvā, Daiļliteratūras un literatūrzinātnes sektorā būs skatāma fotogrāfes, mākslinieces un četru bērnu mammas Sarmītes Bogdanovičas fotoizstāde „Cieši klāt”.

Izstādē ir aplūkojamas 20 ziedu un mirkļa skaistuma pilnas fotogrāfijas. Foto sērija “Cieši klāt” simboliski runā par cilvēcisko nepieciešamību pieglausties dabai un ļaut, lai daba pieglaužas mums.

„Šobrīd, kad laikmeta īpatnību dēļ apskāviens kļūst par retāku tuvākmīlestības formu, daba ir tā, kuru cilvēks bieži vien izvēlas, lai gūtu mieru un atpūtu. Aizvien ir redzami daudz cilvēku, kas brīvdienās atrod laiku, lai izvēlētos pastaigu mežā, vai zveju kādā klusā upes līkumā. Fotogrāfijas simboliski runā par šo cilvēcisko nepieciešamību pieglausties dabai un ļaut, lai daba pieglaužas mums…,” par izstādes koncepciju saka māksliniece.

Sarmīte Bogdanoviča savos darbos iemūžinājusi dabas un cilvēka satikšanos, kas skatītājam liek piekļauties citai realitātei, ziedlapu un citu dabas velšu romantisma noskaņai. Fotogrāfijas saistītas ar sajūtām un atmiņām.

Sarmīte Bogdanoviča dzimusi un augusi Rēzeknē. Bērnībā daudz laika pavadījusi lauku vidē, kas raisījis mīlestību uz mieru un klusumu. Vidusskolas absolvēšanai sekoja studijas, sākumā Daugavpils Universitātes Filoloģijas fakultātē, bet pēc tam – arī Mākslas fakultātē. Izaugsmi mākslā un fotogrāfijā autorei sniedza arī mācības MIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā “Saules skola””.

Tikšanās ar fotogrāfi notiks 9.augustā plkst.15.00.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas
sabiedrisko attiecību nodaļa
65476345