Daugavpilī viesosies rakstniece Aija Mikele

18. augustā plkst. 15.00 Daugavpilī viesosies kriminālromānu autore un žurnāliste Aija Mikele, aicinot lasītājus uz sarunu par detektīvromāniem “Kritušais eņģelis”, “Zelta būrītis” un “Zirneklis”.

Rakstniece ir dzimusi Rēzeknes novada Mākoņkalna pagastā. Absolvējusi Daugavpils Universitātes Fizikas un matemātikas fakultāti, taču kopš 1999. gada pievērsusies literatūrai. Ir uzrakstījusi deviņus detektīvromānus. Pēdējos trijos – “Kritušais eņģelis”, “Zelta būrītis” un “Zirneklis” –  darbojas attapīgais izmeklētājs Maksis Mežals, kuram, izmeklējot noziegumus mazā un klusā pilsētiņā, nereti talkā nāk neparasti spēcīga intuīcija un zīmīgi sapņi.

Rakstniece atzīst, ka bez rakstīšanas viņa nevar. Sižeti rodas galvā un varoņi sāk savu dzīvi, un tos jāliek uz papīra: “Man ir tā, ka sākumā ir jābūt impulsam, tai dzirkstelītei. Tas var būt galvenā varoņa vārds vai kāds notikums. Un tad ir tā, ka es zinu sākumu un zinu ar ko tam romānam vajadzētu beigties, kas notiek pa vidu – tas reizēm man pašai ir pārsteigums.”

Aija Mikele ir publicējusies arī vairākos kopkrājumos, piemēram, literatūras almanahā “Olūts”, uzņemta Latvijas Rakstnieku savienībā. Viņas detektīvromāni ir pieejami Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs.

Tikšanās ar Aiju Mikeli notiks piektdien, 18. augustā, plkst. 15.00 Latgales Centrālās bibliotēkas Lietotāju apkalpošanas nodaļā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā). Ieeja pasākumos – brīva.

Pasākums turpinās literāru tikšanos ciklu ar populāriem latviešu autoriem, kuru šogad rīko Latgales Centrālā bibliotēka Valsts kultūrkapitāla fonda līdzfinansētā projekta “Dialogs. Rakstnieki Daugavpilī” 7. kārtas ietvaros.

Pasākumos tiek veikta filmēšana/fotografēšana.

Informāciju sagatavoja:
projekta vadītāja,
Latgales Centrālās bibliotēkas
Lietotāju apkalpošanas nodaļas vadītāja
Jeļena Dusjavičiene
65426422
jelena.dusjaviciene@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv