Seminārs skolotājiem – medijpratība izglītībā

Šī gada 24. augustā no plkst 10.00 – 12.00 Daugavpils Saskaņas pamatskolā (Parādes ielā  7)  tiks organizēts Baltijas Mediju izcilības centra (BMIC) seminārs par medijpratības mācīšanu pamata un vidējās izglītības posmā. Semināru vadīs viena no vadošajām  medijpratības speciālistēm Latvijā Dr. Klinta Ločmele.

Semināra laikā  tiks demonstrēta prezentācija un praktiski īstenojami uzdevumi  par četriem mūsdienās ļoti aktuāliem tematiem, kas ir ciešā saiknē ar mediju un komunikācijas kritisku izvērtēšanu, analīzi, interpretāciju, mediju lietošanu un to satura radīšanu:

1) vai sociālo mediju lietošana tiešām ir par brīvu? (7.-9. un 10.-12. klasei);

2) medijpratība vēlēšanu un politikas kontekstā (10.-12. klasei);

3) kāpēc medijus uzskata par ceturto varu un kā tie šo funkciju pilda? (7.-9. un 10.-12. klasei);

 4) audiovizuāla satura veidošana un analīze (7.-9. un 10.-12. klasei).

Temati izraudzīti saskaņā ar šī brīža aktualitātēm, ņemot vērā arī Latvijā jau pieejamos metodiskos materiālus, lai vērstu uzmanību un sniegtu atbalstu līdz šim mazāk aplūkotu medijpratības apakštematu veiksmīgai integrēšanai izglītības procesā. Semināra laikā notiks iepazīstināšana ar izstrādātajiem materiāliem, materiāli tiks praktiski izmēģināti, kā arī būs iespēja uzdot interesējošos jautājumus autorei.

Pieteikšanās semināram līdz 22.08.2023.: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDWxRAif33UiuRr56zmvQcZPgF45fjMybG5oKLxJmSTXAtbA/viewform

Sīkāka informācija:
S. Čeirāne, tālr. 29196866