“Latvijas Avīze” sadarbībā ar Latvijas Izglītības fondu meklē labākos jaunos skolotājus

“Latvijas Avīze” sadarbībā ar Latvijas Izglītības fondu meklē labākos jaunos skolotājus.     “Latvijas Avīze” un Latvijas Izglītības fonds organizē konkursu “Jaunais skolotājs”. Tā mērķis ir popularizēt jauno skolotāju pirmo darba gadu pieredzi un noteikt iecienītākos jaunos skolotājus, kuri aizvadījuši skolā pirmos divus darba gadus. Divi konkursa “Jaunais skolotājs” laureāti saņems Latvijas Izglītības fonda stipendiju 800 eiro, trīs laureāti saņems balvas – datoru.  

Pieteikumu konkursam var iesniegt klases kolektīvi, skolēns, skolēnu vecāki, skolotāji, rajona un pilsētas izglītības pārvalde vai departaments, nevalstiskas organizācijas, kā arī pats jaunais skolotājs, norādot uz aizvadīto darba gadu pieredzi. Pieteikumā jāapraksta, kāpēc tieši šis jaunais skolotājs būtu pelnījis uzvaru konkursā. Konkursam var pieteikt skolotājus, kuri skolā strādā ne vairāk kā divus gadus.  

Pieteikumus ar norādi “Konkursam “Jaunais skolotājs”” sūtiet “Latvijas Avīzes” redakcijai līdz 15.oktobrim uz elektronisko pastu redakcija@latvijasmediji.lv.  

“Latvijas Avīzes” galvenā redaktore Linda Rasa: ″Mediju ziņās skolotāju profesija bieži un daudz tiek minēta saistībā ar atalgojuma jautājumu. Taču priekšplānā izvirzoties un skaļāk runājot tikai par algām, mazāk tiek sadzirdēts arī cits aspekts, ko paši skolotāji sarunās un aptaujās uzsver – proti, skolotāji vēlas, lai viņu darbu sabiedrība novērtē, izsaka atzinību. Protams, pedagogi saņem pateicības vārdus gan izlaidumos, gan Skolotāju dienā, gan arī citkārt. Bet uzslavu nekad nevar būt par daudz, tāpēc ″Latvijas Avīze″ ar prieku piekrīt Latvijas Izglītības fonda aicinājumam organizēt šo konkursu. Īpaši svarīgi, lai pedagoga profesiju izvēlētos un skolā strādātu jaunieši, tāpēc arī šajā konkursā kopā meklēsim un uzteiksim tieši jaunos skolotājus. Par konkursa uzvarētājiem un viņa pieredzes stāstus vēlāk varēsit lasīt arī “Latvijas Avīzes” lappusēs.″  

Konkurss “Jaunais skolotājs” Latvijas Izglītības fonda un “Latvijas Avīzes” sadarbībā rīkots jau iepriekš. Kā stāsta fonda priekšsēdētājs Ilgvars Forands, viņš labprāt seko kādreizējo laureātu turpmākajām darba gaitām. Jo sevišķi liels prieks par tiem laureātiem, kuri joprojām strādā skolā.  

I. Forands teic – secinājis, ka pienācis laiks jaunam konkursam tāpēc, ka skolotāju trūkums kļūst aizvien aktīvāks. Tāpēc ir jo sevišķi svarīgi novērtēt tos, kuri uzsākuši darbu skolā, kā arī popularizēt viņu pieredzi.  

Papildu informācija:
Ilze Kuzmina Ilze.kuzmina@latvijasmediji.lv