Latgales reģionā noritēja konkurss skolēniem

Skolēnu rudens brīvlaikā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona pārvalde informatīvas kampaņas “Iedzīvotāju izglītošana par rīcību pēc ceļu satiksmes negadījumiem” ietvaros organizēja konkursu Latgales reģiona skolēniem. 1. – 4. klašu audzēkņiem. Tā ievaros dalībniekiem bija nepieciešams uzzīmēt plakātu par pareizu rīcību pēc ceļu satiksmes negadījuma. Konkursa nosacījumi paredzēja, ka tiks vērtēts gan darba radošums, gan pareizi aprakstīta rīcība pēc ceļu satiksmes negadījuma.

Konkursā piedalījās audzēkņi no Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas, Daugavpils Zinātņu vidusskolas, Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja, Preiļu 1. pamatskolas, Dagdas vidusskolas, Rēzeknes Katoļu vidusskolas un Ludzas mūzikas pamatskolas – kopā 22 bērni.

Visi atsūtītie darbi bija radoši, interesanti un neatkārtojami. Tēma viena, bet tik dažādi attēlota plakātos. Rezultātā VUGD Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas izvēlējās sešus labākos darbus.

Pirmo vietu ieguva Veronika Kažanova, Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas 2.a klases skolniece. Otro vietu ieguva Rēzeknes Katoļu vidusskolas 2.a klases skolnieks Kristiāns Gailums. Trešo vietu dalīja Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas 2.b klases skolniece Ksenija Matule un Daugavpils Centra vidusskolas 1.a klases audzēknis Mārtins Žalnerčiks. Ceturto vietu ieguvēji – Daugavpils Zinātņu vidusskolas 2.a klases skolnieks Emīls Leitāns un Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas 4.d klases skolniece Anna Vasiljeva. Paldies visiem par aktīvu dalību konkursā un skaistiem plakātiem!

VUGD atgādina, ka VUGD mājaslapas www.vugd.gov.lv sadaļā Drošības padomi atradīsiet informāciju par pareizu rīcību pēc ceļu satiksmes negadījuma, kā arī atradīsiet daudz citu padomu, kā rīkoties ārkārtējās situācijās vai kā pasargāt sevi un tuvus cilvēkus. Izglītojoši materiāli bērniem ir atrodami sadaļā Materiāli bērniem un jauniešiem par drošības jautājumiem.

Kopš 2017. gada Ceļu satiksmes drošības plāna ietvaros VUGD īsteno informatīvo kampaņu “Iedzīvotāju izglītošana par rīcību pēc ceļu satiksmes negadījumiem” un ik gadu laika posmā no augusta līdz oktobra beigām īsteno vairākas aktivitātes, lai izglītotu sabiedrību un paaugstinātu iedzīvotāju zināšanas par pareizu rīcību pēc ceļu satiksmes negadījumiem.

Plašākai informācijai:
Irita Slavinska
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta
Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa vecākā inspektore Latgales reģionā
Tālr: 65455859, 25729605
E-pasts: irita.slavinska@vugd.gov.lv