Daugavpils pilsētas 4. pirmsskolas izglītības iestādes pieredzes apmaiņas seminārs “Efektīvs izglītības process Vienotā skolā ar IT rīku izmantošanu”

2023. gada 12. decembrī Daugavpils pilsētas 4. pirmsskolas izglītības iestāde uzņēma pedagogu delegāciju no Rēzeknes pirmsskolas izglītības iestādēm “Māriņa” un “Rotaļa” (vadītājas vietnieki izglītības jomā, pirmsskolas izglītības skolotājas, sporta skolotāja, skolotājs-logopēds un pirmsskolas izglītības mūzikas skolotāja) ar mērķi dalīties pieredzē ceļā uz Vienotu skolu. Daugavpils pilsētas 4. pirmsskolas izglītības iestādes pieredzes apmaiņas semināru “Efektīvs izglītības process Vienotā skolā ar IT rīku izmantošanu” atklāja iestādes vadītāja Jekaterīna Jankovska, iepazīstinot viesus ar iestādes darba pieredzi attīstošas vides izveidē Vienotās skolas pieejā. Kā atzīmēja semināra dalībnieki, attīstoša vide izglītības iestādē ir harmoniska, atbalstoša, attīstoša un draudzīga bērniem, kas nodrošina katram iespēju būt piederīgam izglītības iestādei un kļūt par radošu, kompetentu un atbildīgu personību.

Pieredzes apmaiņas semināra turpinājumā viesiem bija iespēja piedalīties praktiskajās darbnīcās par IT rīku radošu pielietošanu izglītības procesā dažādās vecuma grupās. Pirmsskolas izglītības skolotāja Gaļina Kotova un skolotāja-logopēde Nataļja Černihoviča dalījās pieredzē par efektīvu un mērķtiecīgu informācijas tehnoloģiju iekļaušanu izglītības procesā bērniem ar valodas traucējumiem, savukārt pirmsskolas izglītības skolotāja Irīna Arhipova un skolotājas-palīgs Jekaterina Andronova iepazīstināja kolēģus ar interaktīvās tāfeles, planšetdatoru un gaismas galda izmantošanu izglītības procesa īstenošanā sagatavošanas grupas bērniem, kas neapšaubāmi ir svarīgs elements izglītojamo digitālo prasmju attīstībā. Pirmsskolas izglītības skolotāja I. Arhipova pievērsa īpašu uzmanību tam, ka izglītības procesa realizācijā aktīvi iesaistās arī izglītojamo vecāki, kas ir būtisks atbalsts pašizstrādāto mācību līdzekļu izveidē. Izglītības psiholoģe Jūlija Tracjuka iedvesmoja pedagogus ar mūsdienu tehnoloģiju lietošanas iespējām izglītojamo mentālai veselībai un labbūtībai, sniedzot praktisku informāciju par smilšu lampas izmantošanu bērniem ar speciālām vajadzībām. Semināra noslēgumā vadītājas vietniece izglītības jomā, pirmsskolas izglītības mūzikas skolotāja Jekaterina Krankale dalījās pieredzē par IT izmantošanu sociāli emocionālās audzināšanas jomā caur izglītojamo pašizpausmi mākslā, tieši mūzikā. Uzstāšanās laikā J. Krankale demonstrēja pašizstrādātos materiālus pirmsskolas vecuma bērnu radošu spēju attīstībai.

            Pasākuma noslēgumā Rēzeknes pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi sniedza atgriezenisko saiti un pateicās Daugavpils pilsētas 4. pirmsskolas izglītības iestādes kolektīvam par dalīšanos pieredzē, inovatīvām idejām un pasākuma organizēšanu, cerot uz turpmāko sadarbību!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 4. pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece izglītības jomā
Jekaterina Krankale