Starptautiskais eTwinning seminārs Tallinā “Our children-future innovators”

2023. gadā no 7. līdz 9. decembrim Tallinā notika starptautiskais eTwinning seminārs pirmsskolas izglītības skolotājiem “Our children-future innovators”. Viena no pieciem pedagogiem, kura pārstāvēja Latviju, bija Daugavpils pilsētas 4. pirmsskolas izglītības iestādes mūzikas skolotāja, vadītājas vietniece izglītības jomā Jekaterina Krankale. Kopumā seminārā piedalījās vairāk nekā 50 pirmsskolas izglītības pedagogi no Čehijas, Kipras, Francijas, Itālijas, Latvijas, Polijas, Slovēnijas un Igaunijas.

Semināra mērķis bija apmainīties ar inovatīvām mācību metodēm un pedagoģiskām pieejām, pārbaudīt dažādus inovatīvus tehnoloģiskos un robotiskos rīkus mācību un audzināšanas darba kvalitātes uzlabošanai. Seminārs notika sadarbībā ar programmu ProgeTiger.

Semināra dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Tallinas pirmsskolas izglītības iestādes Tallinna Lasteaed Pääsusilm darba pieredzi, satikt Eiropas kolēģus, atrast partnerus starptautiskai sadarbībai, kā arī klausīties aizraujošas prezentācijas un piedalīties praktiskās darbnīcās. Semināra gaitā tika izstrādāti 17 starptautiskie projekti, kurus pedagogi īstenos tuvākajā laikā. Projekta izveide un sadarbība starp pedagogiem noteikti radīs iespējas inovatīvai un starptautiskai mācību pieredzei.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 4. pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece izglītības jomā
Jekaterina Krankale