Ziemas brīvlaika aktivitāšu darba burtnīca

Tuvojoties izglītojamo ziemas brīvlaikam, Slimību profilakses un kontroles centra speciālisti ir izstrādājuši brīvlaika aktivitāšu un uzdevumu darba burtnīcu ar stāsta elementiem pirmsskolas vecāko grupu un sākumskolas jaunākā vecuma bērniem “Rūķīšu Jaungada svinības”. Šī darba burtnīca sniedz iespēju bērniem pavadīt ziemas brīvlaiku jēgpilni, radoši un jautri, vienlaikus pievēršoties veselīgu ieradumu veicināšanai nākotnē.    

Darba burtnīcā iekļautās aktivitātes ietver tādas ar veselības veicināšanu saistītas tēmas kā drošība ziemā, drošība mājās, svinot svētkus, uzturs, fiziskās aktivitātes, roku higiēna, psihiskā veselība un miega higiēna. Tāpat uzdevumi veicinās un attīstīs arī bērna radošumu, motoriku, atmiņu, uzmanību un koncentrēšanās spēju. 

Saitē https://failiem.lv/u/azcjcenen3 nosūtām darba lapas divos veidos – 1) izprintēšanai uz abām papīra lapas pusēm (divpusējai drukai); 2) izprintēšanai uz vienas papīra lapas puses (vienpusējai drukai). 

Šķirstāmā formātā darba burtnīca pieejama šeit:
https://heyzine.com/flip-book/c21623fd69.html 

Aicinām bērnus pildīt darba burtnīcas uzdevumus visa ziemas brīvlaika garumā un jauki pavadīt laiku ar ģimeni, draugiem un citiem tuviniekiem, kopīgi iepazīstot “Rūķīšu Jaungada svinību” aktivitātes.  

Aicinām materiālu pielietot praksē, nodot informāciju izglītojamo vecākiem, kā arī ievietot to savas izglītības iestādes mājaslapā vai sociālajos tīklos. Ļoti ceram, ka sagatavotā darba burtnīca būs noderīga. 

Lai skaisti, balti, mierpilni un veselīgi svētki!  

Nacionālais Veselību veicinošo skolu tīkls
https://www.spkc.gov.lv/lv/veselibu-veicinoso-skolu-tikls