Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja skolēni  piedalās projektā “Domā un radi ar STEAM”

No 14.01.2022.-20.01.2024. Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.1 (KA1) skolu sektorā projekta Nr.2023-1-LV01-KA121-SCH-000136475 “Domā un radi ar STEAM” (“Think and create with STEAM”) ietvaros 8., 9. un 11.plūsmas skolēni Zlata Delvere, Viktorija Lapkovska, Diāna Spiridova, Mihails Germanovičs, Ņikita Aņisko, Anastasija Korsakova, Marija Jeļina, Sofija Vasiļjeva, Anastasija Osipova, Veronika Krasovska piedalījās plānotajā mobilitātē Tallinā, Igaunijā, apmeklējot vienu no galvaspilsētas ģimnāzijām.(Tallinna Mustamäe reaalgümnaasium).

Brauciena laikā notika tikšanās ar projekta partneriem, kura laikā tika realizēts viens no projekta mērķiem – Igaunijas energoresursu pētīšana. Mobilitātes laikā notika dažādas plānotās aktivitātes skolēniem. Skolēni piedalījās meistarklasēs “Enerģijas ražošanas metodes”, “Enerģija no atkritumiem”, “Roboti un enerģija”, apmeklēja Zinātnes un izglītības centru, kur iepazinās ar dažādām ekspozīcijām, noskatījās filmu “Zibens dabā” un kļuva par Zinātnes teātra “Heads up in Physics” dalībniekiem, devās ekskursijā uz Īras termoelektrostaciju, kurā izmanto nešķirotos atkritumus siltuma ražošanai. Licejisti sadraudzējās ar Igaunijas skolēniem un nedēļas laikā kopā mācījās ķīmijas, fizikas, matemātikas un ģeogrāfijas stundās.

Projekta ietvaros skolēniem un skolotājiem bija iespēja iepazīt Tallinas pilsētu, tās arhitektūru, vēsturi, digitālo tehnoloģiju iedzīvināšanu galvaspilsētas dzīvē un sabiedrības sasniegumus pārejā uz zaļo koncepciju.

Projekta darbību koordinēja Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja direktora vietniece N.Koviļina un angļu valodas skolotāja L.Lastovka, skolēnus braucienā atbalstīja fizikas skolotāja K.Žusele un dabaszinību skolotāja J.Vojevodova.

Informāciju sagatavoja
Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja
projekta dalībniece Jeļena Vojevodova