Daugavpils skolēnu panākumi Latvijas skolu ziemas festivālā

Š.g. 16.februārī trijās vietās – Ērgļos, Gaiziņkalnā un Vestienā – norisinājās Latvijas skolu ziemas festivāls, kurā 13 sporta veidos piedalījās 1370 skolēni no 120 Latvijas izglītības iestādēm.

Daugavpils pilsēta tika pārstāvēta ar 53 skolēniem no 11 Daugavpils skolām. Visplašāk sacensībās pārstāvēta bija Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskola (10 cilvēki), 9 skolēni pārstāvēja Daugavpils Zinātņu vidusskolu, pa 6 skolēniem bija no Daugavpils Saskaņas pamatskolas un J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas, Daugavpils Iespēju vidusskolu un Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolu-liceju pārstāvēja pa 5 skolēniem, 4 skolēni bija no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, 3 – no Daugavpils Vienības pamatskolas, pa 2 skolēni no Daugavpils Valstspilsētas vidusskolu un Daugavpils Centra vidusskolu un 1 skolēns no Daugavpils 11.pamatskolas. Mūsu skolēni piedalījās sniega volejbolā, ziemas orientēšanās ar slēpēm, distanču slēpošanas un biatlona sacensībās. 

No Latvijas skolēnu ziemas sportu veidu galvaspilsētas Ērgļiem Daugavpils skolēni atveda 2 zelta, 3 sudraba un 4 bronzas medaļas un olimpiskās gaisotnes pieredzi. Vestienas trasē ziemas orientēšanās ar slēpēm 2.grupā jauniešiem sudraba medaļu ieguva Konstantīns Semjonovs no Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas, savukārt jaunākajā 4.grupā jauniešiem bronzas medaļa Patrikam Jonānam no Daugavpils Vienības pamatskolas. Vērts atzīmēt arī citu orientieristu sniegumus distancē – 5.vieta Maksimam Rogožinam (J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija) un Emīlijai Jonānei (Daugavpils Vienības pamatskola), 6.vieta Nadeždai Fedotovai (Daugavpils Zinātņu vidusskola).

Biatlona  sektorā iepriecinoši rezultāti vairākās vecuma grupās. Par sacensību uzvarētajiem savās vecuma grupās kļuva Māris Lazdāns no Daugavpils Valsts ģimnāzijas (2.grupa jauniešiem) un Iļja Kondrašovs no MIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”” (1.grupa jauniešiem). Sudraba medaļu 3.grupā meitenēm ieguva Jeļizaveta Boroņenko no Daugavpils Zinātņu vidusskolas. Bija izcīnītas vairākas bronzas medaļas: 4.grupā Aneta Rosovska no Daugavpils Saskaņas pamatskolas, 3.grupā Marija Kozlova no Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja, 1.grupā Anna Lukjančika no Daugavpils Zinātņu vidusskolas. Vērts pieminēt arī citu skolēnu augstos sasniegumus – 4.vietu biatlonā izcīnīja Vladislavs Ziļs (Daugavpils Draudzīga aicinājuma vidusskola), Jekaterina Šcoloka (Daugavpils Iespēju vidusskola), 5.vieta Polina Ņevedomska (Daugavpils Valsts ģimnāzija) un Vladislavs Ignatjevs (Daugavpils Zinātņu vidusskola), 6.vieta Viktorijai Vagelei (Daugavpils Valsts ģimnāzija) un Andrejam Lapam (Daugavpils Zinātņu vidusskola).

Distanču slēpošanā sudraba medaļa 2.grupā jaunietēm Martīnei Djatkovičai no Daugavpils Valsts ģimnāzijas. Vienu soli no goda pjedestāla palika Gļebs Zilis no Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja, kurš ierindojās 4.vietā.

Sniega volejbolā startēja J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolēni. Šajās sacensībās pavisam piedalījās 52 komandas, kas tika sadalītas vairākās apakšgrupās, kas krietni samazināja spēļu skaitu. Abās spēlēs J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas komanda, nedaudz piekāpjoties pretinieku komandām no Rīgas, neizkļuva no grupas un noslēdza sacensības ar debiju jaunajā sporta veidā.

Apsveicam sporta skolotājus, skolu administrāciju, trenerus un pašus skolēnus un viņu vecākus ar panākumiem!

Paldies par atbalstu un iespēju piedalīties sacensībās Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei!

Informāciju sagatavoja
Pāvels Pancerko
Daugavpils Sporta skolas
biatlona treneris