Angļu valodas skolotāju prakses kopiena

Latvijas Angļu valodas skolotāju asociācijas (LATE) projekta ietvaros, kas tiek īstenots sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā, 48 angļu valodas skolotāji no Latgales reģiona pievienojās prakses kopienai vietnē Telegram. Grupa tika izveidota LATE nodarbību cikla “British Culture and Teaching Roadshow” noslēgumā, pēc vizītēm Daugavpilī, Rēzeknē, Ludzā un Balvos 2023. gada oktobrī.

Angļu valodas metodiķis Roberts Bakmāsters (Robert Buckmaster), kurš vadīja nodarbību ciklu Roadshow ietvaros, Telegram grupā atbalsta skolotājus, daloties ar mācību materiāliem, idejām mācību stundām, kā arī pasniedzot tiešsaistes seminārus. Šis projekta posms noslēgsies marta beigās. Skolotāji jau ir piedalījušies 6 semināros par lasītprasmi, rakstītprasmi, modālajiem darbības vārdiem un prezentācijas prasmēm. Robs ir arī vadījis tiešsaistes diskusijas par 9., 11. un 12. klašu angļu valodas valsts eksāmena prasībām, koncentrējoties uz mutvārdu un rakstīšanas daļām un to uzdevumiem. Viņš ir arī nodrošinājis skolotājiem metodiskos materiālus un saites uz konkrētiem mācību materiāliem British Council Teaching English tīmekļa vietnē [https://www.teachingenglish.org.uk/].Tajā ir pieejami, piemēram, materiāli, ko izmantot tematiskajās stundās par Ziemassvētkiem, Lieldienām, Svētā Dāvida un Svētā Džordža dienām.

Šajā projekta posmā tika izmēģināti jauni veidi, kā atbalstīt angļu valodas skolotājus viņu ikdienas darbā visa gada garumā, paplašinot profesionālās izaugsmes iespējas ārpus semināriem un darbnīcām, kas tiek organizētas tādos pasākumos kā Latvijas Angļu valodas.skolotāju asociācijas ikgadējā konference Rīgā. Skolotāju atsaucība dalībai semināros un citās aktivitātēs līdz šim ir bijusi ļoti pozitīva un iedrošinoša, tādēļ LATE un British Council pārstāvniecība Latvijā cer arī turpmāk turpināt sadarbību ar šiem un citiem Latgales reģiona skolotājiem.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Angļu valodas skolotāju asociācija