Daugavpils Inovāciju centrā apskatāma izglītojoša izstāde “KOSMOSS IKDIENĀ” 

Daugavpils Inovāciju centrā līdz marta beigām ir apskatāma izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”. Tās apmeklētajiem būs lieliska iespēja uzzināt vairāk par tehnoloģiju un inženierrisinājumu attīstību, kuras rezultātā par cilvēka ikdienas dzīves neatņemamu sastāvdaļu kļuva kosmosa nozarei radītie izgudrojumi.

Vai jūs zinājāt, ka tādi priekšmeti kā datorpele, skrāpējumu izturīgās briļļu lēcas, bezvadu austiņas, dūmu detektori, teflona pārklājums, rokas putekļu sūcējs un daudzas citas ikdienā nu jau tik ierastas lietas sākotnēji tika radītas kosmosa industrijas vajadzībām? Izstādes apmeklējuma laikā varēs vairāk uzzināt par šo priekšmetu izgudrošanas procesu un to, kā tas ietekmējis kosmosa izpētes iespējas.

Izstāde “Kosmoss ikdienā” apskatāma bez maksas. Pārējās Inovāciju centra ekspozīcijas apskate – iegādājoties ieejas biļeti.

Aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. – 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovāciju centra izveidošana Daugavpilī”, proj.nr. NFI/IC/VIAA/2020/4, Līguma Nr. Nr.9.-20.2.2.1/4, ietvaros.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Inovāciju centrs
dic.daugavpils.lv