Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas SMU “Sopfirta” piedalījās Starptautiskajā skolēnu mācību uzņēmumu festivālā

Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas Skolēnu mācību uzņēmuma (SMU) audzēknes Sofija Lobina un Marta Beleviča ar savu firmu “Sopfirta” piedalījās Starptautiskajā skolēnu mācību uzņēmumu festivālā, kurš notika Rīgā no 27. februāra līdz 29.februārim. Meitenēm bija tas gods pārstāvēt Daugavpili, Augšdaugavas novadu un visu Latgali šajā lielajā pasākumā.

Starptautiskajā skolēnu mācību uzņēmumu festivālā piedalījās SMU no 6 dažādām valstīm vecumu posmā no 11.klases līdz pat bakalaura grāda studentiem. Jāpiebilst, ka Sofija un Marta bija jaunākās šajā nopietnajā konkurencē.

Festivāla laikā audzēknes ieguva zināšanas par AI lomu biznesā, iepazinās un nodibināja jaunus kontaktus ar citu valstu jauniešiem, guva pozitīvu konkurences pieredzi, attīstīja prasmes starptautiska līmeņa pārdošanā, komunikācijā un sadarbībā. Šī pasākuma laikā jaunietes ieguva arī neaprakstāmu pieredzi un motivāciju būt labākām un augt savā uzņēmējdarbībā.

Sofija par Starptautisko skolēnu mācību uzņēmumu festivālu saka: “Mēs esam guvuši ļoti svarīgu pieredzi. Mēs svinējām mazas uzvaras un reizē arī ļoti pārdzīvojām par visu, praktizējām angļu valodu, dalījāmies pieredzē ar ārzemju biznesiem. Saņēmām padomus no žūrijas un guvām daudz pozitīvu emociju.”

Īpašu pateicību ir pelnījusi skolotāja Ilma Petrova, kura ir gan iedvesmotāja, gan iedrošinātāja, gan padomdevēja.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas
direktora vietniece
Valija Salna