Eiropas Parlaments tuvumā

Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere ik gadu rīko vairākus braucienus uz Eiropas Savienības galvaspilsētu Briseli, lai dažādu profesiju cilvēkus no Latvijas pilsētām un novadiem iepazīstinātu ar to, kā strādā Eiropas Parlaments.

Š.g. 19. martā uz Briseli devās 24 cilvēku liela grupa, kurā bija pārstāvēti dažādu profesiju pārstāvji – olimpiskais koris, olimpiskie čempioni, lektori, uzņēmumu darbinieki, žurnālisti, projektu vadītāji, pašvaldību darbinieki, kā arī “Junior Achievement Latvia” konkursa “Gada labākais uzņēmējdarbības skolotāji” uzvarētāji. Daugavpili un Latgali šogad pārstāvēja Daugavpils Zinātņu vidusskolas uzņēmējdarbības skolotājs Nauris Kupcovs.

Vizīte ilga divas dienas un to laikā dalībniekiem bija iespēja apmeklēt Eiropas Parlamentu, apskatīt galveno zāli, kur tiek pieņemti lēmumi. Brauciena dalībnieki tikās ar Eiropas Parlamenta deputāti I. Vaideri un vairāk uzzināja par viņas 20 gadu darba pieredzi Eiropas Parlamentā, apskatīja viņas kabinetu un redzēja, kā notiek ikdienas darbs. Pie vakariņu galda kopā ar citiem dalībniekiem un I. Vaideri bija iespēja parunāt par politiskiem jautājumiem, kā arī par ikdienas lietām.

Tika apskatīta Brisele un Antverpene, vairāk iepazīstot Beļģijas vēsturi un kultūru.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
uzņēmējdarbības skolotājs
Nauris Kupcovs