Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolniece iegūst 1.vietu Uzdevumi.lv tiešsaistes konkursā “Matemātiskais ķēriens”

Šī gada februārī un martā izglītības portālā Uzdevumi.lv veiksmīgi tika aizvadīts jau trešais tiešsaistes konkurss 2.-12.klašu skolēniem “Matemātiskais ķēriens”. Tajā piedalījās 23 807 skolēni no 517 Latvijas skolām.

Šo dalībnieku vidū bija arī 489 skolēni no 11 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības skolām. Visvairāk dalībnieku bija no Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja (109) un Daugavpils Saskaņas pamatskolas (107).

Uzdevumi.lv tiešsaistes konkursa “Matemātiskais ķēriens” dalībniekiem bija iespēja savstarpēji sacensties, pārbaudot savas zināšanas un prasmes matemātikā. Skolēnu rezultāti tika vērtēti 11 klašu grupās (2.-12. klasē), nosakot 3 labākos katrā klašu grupā, kuri saņēma balvas no konkursa atbalstītajiem. Konkurss norisinājās tiešsaistē un sastāvēja no divām kārtām: 1.kārta, kurā piedalījās 23 807 skolēnu, norisinājās no 19. līdz 23. februārim, bet 2.kārta, kurā piedalījās 9 346 skolēnu, norisinājās no 4. līdz  8. martam.

9.klašu grupā 1.vietu ieguva Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolniece Līga Kaminska. Sakām paldies skolniecei par aktīvu dalību konkursā un prasmi demonstrēt savas zināšanas matemātikā un skolotājai Tatjanai Garbuzai par iedrošināšanu un skolēnu sagatavošanu konkursam.  

Uzdevumi.lv direktora Edgara Škutāna komentārs: “Paldies kuplajam skolēnu skaitam par dalību konkursā, kā arī pateicība viņu vecākiem un skolotājiem, kas bērnus atbalstīja un iedrošināja! Uzdevumi.lv vienmēr ir novērtējis STEM priekšmetu lomu izglītībā, tāpēc īpašs prieks par to, ka “Matemātiskais ķēriens” spējis palielināt interesi par šo jomu. Lepojos, ka pāris gadu laikā Uzdevumi.lv rīkotais konkurss guvis milzu atzinību un kļuvis par vienu no lielākajiem matemātikas konkursiem Latvijā! Tiekamies “Matemātiskajā ķērienā” arī nākamgad!”

Konkursa atbalstītāji: “Sigulda Adventures”, “Sigulda Adventures Zone”, izklaides parks “Avārijas brigāde”, atpūtas un izklaides centrs “Klikk”, zinātnes centrs “Vizium”, “Apollo kino”, autoskola “Einšteins”.

Plašāku konkursa atskatu atradīsiet Uzdevumi.lv mājaslapā.

Konkursa vizuālie materiāli: Attēli

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde