Pēdējā mācību mobilitāte Erasmus projekta “Interaktīvais un iekļaujošais kultūras mantojums”

Divgadīgais J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas Erasmus projekts par iekļaušanu un kultūras mantojumu jau drīzumā noslēgsies. Igaunijā, Raplā, notika projekta partneru pēdējā tikšanās, kuras apakštēma bija daba. Šī tēma caurvijās mobilitātes aktivitātēs, piemēram, apciemojot Mukri purvu, dabas muzeju Tallinā, piedaloties nodarbībā par Igaunijas dabu.

Igaunijas kultūras mantojumu projekta dalībnieki varēja iepazīt, pastaigājoties ar gidu pa Tallinas vecpilsētu, iesaistoties nodarbībās par Igaunijas nacionālajiem ēdieniem un veidojot Igaunijas nacionālos simbolus.

Projekta interaktīvais elements parādījās nodarbībās ar VR brillēm un Makey Makey programmu. Skolēni strādāja pie video izveides “Cik gādīgi mēs esam?”, kurā parādīja, kā ir jārīkojas sarežģītās situācijās ar cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tādējādi izpētot iekļaušanās tēmu. Skolēni ir daudz sadarbojušies un komunicējuši, spēlējot boulingu, darbojoties jauniešu centrā un peldoties baseinā.

Projekta galvenais mērķis ir sasniegts, skolēni ir izspēlējuši un  izmēģinājuši ActionBound vietnē izveidotās interaktīvās spēles par Raplas partnerpilsētu. Kā vienmēr projekta dalībnieki prezentēja savu skolu, pilsētu un valsti pārējiem mobilitātes viesiem no Spānijas, Portugāles un Ungārijas. Pēdējā dienā projekta dalībnieki tika apbalvoti pa nominācijām, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolēnu video ieguva nomināciju “Vispopulārākais TikTok projekta video” un J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas projekta skolotāji ieguva nominācijas: visatbildīgākie, vispieklājīgākie un visjautrākie.

Pateicamies skolēniem par darbošanos un iesaistīšanos projekta aktivitātēs, skolotājiem – par cītīgu darbu.

Informāciju sagatavoja
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas
projekta koordinatore
Anna Beļska