Radošā domu darbnīca jauniešiem “Es būšu arhitekts!” 19. aprīlī Rotko muzejā

Turpinot aktualizēt Daugavpilī dzimušā keramiķa un arhitekta Pētera Martinsona radošo mantojumu, Rotko muzejs sadarbībā ar arhitektūras speciālistiem jau piekto reizi rīkos tikšanos un praktisku darbnīcu zinātkāriem jauniešiem.

Piektdien,  19. aprīlī no plkst. 14.00 – 16.30 Rotko muzejs sadarbībā ar arhitektūras firmas SIA ARVOL dibinātāju un galveno arhitekti Artu Vagali aicina jauniešus uz radošo domu darbnīcu. Viņa pastāstīs par savu ceļu profesijas izvēlē, studijām augstskolā un darba gaitām un runās ar aktuālu tēmu mūsdienu pilsētvidē  “Publisko ēku arhitektūras tendences Latvijā”, pastāstot par savām projektējamajām publiskajām būvēm pēdējo 5 gadu laikā Daugavpilī, Ventspilī, Jelgavā un Rīgā.

Radošajā darbnīcā Daugavpils cietoksnī izpētīsim Komendanta ielas nr.2 iekšpagalmu un kopā ar arhitekti spriedīsim par tā labiekārtošanas iespējām, meklējot risinājumus mazo arhitektūras formu izvietošanai.

Arta Vagale pirms desmit gadiem absolvējusi Daugavpils Valsts ģimnāziju. Arhitekta kvalifikāciju ieguvusi studējot Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē (2009-2015), papildinājusi zināšanas Erasmus pieredzē Lihtenšteinas universitātē (2013).

Šobrīd viņa ir praktizējoša arhitekte arhitektūras firmā ARVOL SIA, un strādā pie tādu projektu realizācijas, kā Daudzdzīvokļu dzīvojama māja Lielā ielā 21, Ventspilī, Valsts ugunsdzēsības dienesta ēkas vienkāršotā pārbūve Krustpils ielā 10, Rīgā, Autostāvvieta ar velonovietnēm Tīnūžu ielā 9, Rīgā, Nītaures mūzikas un mākslas pamatskolas pārbūve energoefektivitātes paaugstināšanai, Divu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju jaunbūves Ganību ielā 54, Jelgavā un Latvijas universitātes izglītības iestādes jaunbūve “Rakstu māja” Jelgavas ielā 1, Rīgā, kas ir uz doto brīdi viens no lielākiem un nozīmīgākajiem projektiem. Darba pieredzi guvusi arhitektu birojos Arhis SIA, MG Arhitekti SIA, Lezdiņš un Partneri SIA, Rem Pro SIA. Daugavpilī izstrādājusi teritorijas labiekārtojuma projektu 3km garajai promenādei gar Stropu ezeru, meta projektu Daugavpils Transports tehnikumam (1. vieta konkursā), “Tirdzniecības centra Maxima (XX), Daugavpils, Cietokšņa iela 60” fasādes atjaunošanas un telpu pārplānošanas projektu, meta un būvprojektu Daugavpils Būvniecības tehnikumam (1. vieta konkursā), kas pēc būvniecības saņemšanas saņēma Latvijas būvniecības gada balvu 3. vietu publisko ēku kategorijā. Saņemtas arī citas atzinības.

Mūsu darbnīcas mērķis ir ne tikai atklāt un popularizēt arhitekta profesiju, bet arī ļaut piedzīvot jauniešiem, ka viņi jau šodien spēj līdzdarboties mūsu kopīgās vides veidošanā, un nākotnē vēlas un ir gatavi būt prasmīgi saimnieki savā zemē.

Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Visi nepieciešamie materiāli radošajai darbnīcai tiks nodrošināti, tā interesentiem pieejama bez maksas, iepriekš piesakoties – mairita.folkmane@daugavpils.lv, tālr. 26564817.