Izglītībā nav šķēršļu, pateicoties digitālajām tehnoloģijām. Noslēdzošā mobilitāte un ilgtspējīgi rezultāti

No š.g. 21.maija līdz 23.maijam Daugavpils Zinātņu vidusskolas skolotājas Zoja Kņaževa un Marija Matosova piedalījās projekta Erasmus+ (Nr.2022-1-TR01-KA210-SCH-000082237) “No barriers in Education thanks to Digital Technologies”/”Izglītībā nav šķēršļu, pateicoties digitālajām tehnoloģijām” noslēdzošajā tikšanās, kas norisinājās projekta koordinatora skolā Samsunā, Turcijā.

Mēs apmeklējām partnerskolu Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi, kas atrodas Çarșamba Samsunā, kur bija iespēja satikties un dalīties pieredzē ar kolēģiem no Turcijas, kā arī no citām partnervalstīm – Spānijas un Ziemeļmaķedonijas. Mēs diskutējām par tehnoloģiju izmantošanu mācību procesā, īpaši apgūstot angļu valodu.

Skolā mūs uzņēma ļoti svinīgi un sirsnīgi. Bija organizēts koncerts, kur priekšnesumus sagatavoja gan skolēni, gan uzaicinātais tautas deju kolektīvs. Skatoties uz viņu dejām, bija grūti mierīgi nosēdēt uz vietas. Un mums neizdevās… Dejotāji uzaicināja visus viesus uz skatuvi, kur mēs dejojām kopā ar kolektīvu.

Svinīgā pasākuma nobeigumā skolas pagalmā visu skolēnu klātbūtnē projekta dalībnieki kā draudzības simbolu iestādīja kokus. Pēc tam projekta dalībnieki un skolēni varēja iepazīties tuvāk, uzdodot dažādus jautājumus. Tā bija lieliska iespēja praktizēties runāt angliski. Īpaši patīkami bija satikt skolēnus, kas novembrī viesojās mūsu skolā. Viņi ar aizrautību dalījās ar atmiņām par savu ceļojumu uz Latviju un organizētajām aktivitātēm. Šie skolēni lūdza pateikties mūsu skolotājiem un nodot sveicienus mūsu skolēniem, ar kuriem viņi bija kopā šajā projektā.

No savas puses gribam pateikties mūsu turku kolēģiem par viesmīlību un iespēju iepazīties ar Turcijas vēsturi un kultūru.

Šī bija projekta noslēdzošā mobilitāte, bet iegūtā pieredze un zināšanas ir vienmēr ilgtspējīgas. Projekts palīdzēja skolēniem un skolotājiem dalīties pieredzē par digitālo tehnoloģiju izmantošanu, priekšrocībām un trūkumiem, pašizglītoties un izglītot citus, celt skolas imidžu starptautiskajā līmenī un redzēt, kā dzīvo citi. Mūsdienu pasaulē digitālās tehnoloģijas ir neatņemama daļa, bet ir svarīgi prast tās izmantot gudri un prātīgi.

Daugavpils Zinātņu vidusskolas Erasmus+ programmas 2.pamatdarbības skolu stratēģisko partnerību  projektu (Nr.2022-1-TR01-KA210-SCH-000082237) “Izglītībā nav šķēršļu, pateicoties digitālajām tehnoloģijām” līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
angļu valodas skolotāja Zoja Kņaževa,
matemātikas skolotāja Marija Matosova