Tautasdziesmās glabātās vērtības atklājot

Tautasdziesmas ir kā mūzikas grāmata, kurā ierakstītas mūsu tautas vērtības un dzīves gudrības. Tās stāsta par mūsu tautas dzīvi, priekiem un bēdām, dabu, darbiem, mīlestību un daudzām citām lietām. Dziedot tautasdziesmas, mēs varam sajusties tuvāk mūsu senčiem un mūsu zemei. Dziedāšana kopā ir arī lielisks veids, kā būt kopā ar draugiem un ģimeni, dalīties priekā un mācīties no pagātnes. Tās ir ļoti īpašas, jo katra tautasdziesma nes sevī kādu stāstu vai gudrību.

Tās ir bijušas klātesošas mūsu tautas vēsturē un ikdienā, sniedzot gan mierinājumu, gan prieku. Dziedāšana vienmēr ir bijusi arī sociāls pasākums, kurā cilvēki sanāk kopā, stiprinot kopības sajūtu un piederību savai tautai.

Mūsdienās tautasdziesmas ir tikpat aktuālas kā senāk. Tās tiek dziedātas svētkos, skolās un ģimenēs, un tās palīdz uzturēt dzīvu mūsu kultūras mantojumu. Daugavpils Zinātņu vidusskolas 3.klašu skolēni maijā  piedalījās aizraujošā koncertlekcijā “Tautasdziesma, kas tu esi?” Šajā pasākumā bērni atcerējās, no kurienes nāk tautasdziesmas, ko tās vēsta un kāpēc tās ir tik svarīgas. Skolēni dziedāja līdzi, jo dziedāšana palīdz mācīties par pasauli un mūsu kultūru.

Tautasdziesmas ir mūsu kultūras bagātība, kas turpina dzīvot un attīstīties kopā ar mums. Dziedāsim tās ar lepnumu un prieku, lai arī nākamās paaudzes varētu iepazīt šo brīnišķīgo mantojumu!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
3.a klases audzinātāja
Alla Jerofejeva