VUGD apbalvoja MIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”” audzēknes

15.maijā Mākslu izglītības kompetences centrā “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”” norisinājās 2023./2024.mācību gadā izveidotu māksliniecisko darbu skate, kuras laikā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests apbalvoja konkursa “Krāsojamā lapa 112” dalībnieces.

Februāra sākumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests uzrunāja Mākslu izglītības kompetences centru “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”” piedalīties konkursā  “Krāsojamā lapa 112”. Konkursa ietvaros audzēkņiem bija piedāvāts izstrādāt krāsojamās lapas bērniem, kuru galvenā tēma ir vienotais ārkārtas palīdzības izsaukumu numurs 112. Bija noteikts, ka lapas būs paredzētas bērniem vecumā līdz 10 gadiem un uz  lapām tiks atspoguļots, ka, zvanot uz ārkārtas palīdzības izsaukuma numuru 112, var saņemt palīdzību no visiem operatīvajiem dienestiem.

Konkursā piedalījās MIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”” audzēknes Aleksandra Jakovļeva, Anna Jureviča, Ksenija Lasska, Mišela Elizabete Lava, Angelīna Minkeviča un Alīna Rumjanceva.

Žūrijai neizdevās noteikt labākos darbus, jo katra krāsojamā lapa ir neatkārtojams mākslinieciskais darbs. Katrai māksliniecei bija savs tēmas redzējums, subjektīva tēmas interpretācija, sakarā ar ko salīdzināt tik dažādas krāsojamās lapas nebūtu pareizi. Tāpēc tika pieņemts lēmums apbalvot visas audzēknes, kas piedalījās krāsojamo lapu izstrādāšanā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izsaka pateicību MIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”” direktorei Ingunai Kokinai par to, ka atsaucās uz VUGD sadarbības piedāvājumu. Liels paldies arī visām skolotājām, kas palīdzēja un atbalstīja ar konkursa dalībnieces.

Plašāka informācija:
Irita Slavinska
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta
Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore
Tel.: 25729605; e-pasts: irita.slavinska@vugd.gov.lv