Izrāde par būtisko

Maijā Daugavpils Zinātņu vidusskolas 5.-6. klašu skolēni kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros noskatījās izrādi “Mazais princis”.

Izrādes pamatā ir pasaules atzinību iemantojusī Antuāna de Sent-Ekziperī filozofiskā pasaka.  Izrādē satiekas Lidotājs un Mazais Princis, lai kopā ar skolēniem izprastu būtisko par mīlestību, atbildību un savstarpējo attiecību dažādību un sarežģītību. Negaidīti bija tas, ka aktieri bieži uzdeva jautājumus skatītājiem, pārvietojās pa visu zāli. Aktieri sarunājās ar skolēniem, lai vairāk viņus iesaistītu un dotu iespēju padomāt par svarīgām lietām.

Mazais princis ir kā bērns, kurš ļoti grib izzināt šo pasauli, saprast, kā tā darbojas, kāpēc viss notiek tieši tā un ne citādi. Un ar savu bērna skatījumu viņš to visu redz daudz skaidrāk, daudz godīgāk. Tieši tāpat, kā bērni gribētu, lai mēs, pieaugušie, atbildētu uz viņu jautājumiem – skaidri un godīgi, necenšoties neko piepušķot, uzlabot vai nomaskēt. Lapsa iemācīja Mazajam Princim, kas ir draudzība, mīlestība un ko nozīmē “Mēs esam atbildīgi par tiem, kurus pieradinām.”

Aktieriem ļoti labi izdevās izrādi padarīt priecīgu un interesantu. Liels paldies par izrādi!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
5.a klases audzinātāja
Ludmila Ladošina