Vai tava garderobe ir ilgtspējīga?

Gadalaikiem mainoties, mums bieži vien rodas vēlme arī atjaunot savu garderobi, iegādāties kaut ko jaunu un sezonai aktuālo. Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēni un skolotāji Erasmus+ projekta “Think Like a Boss!” (Domā kā līderis!) līguma Nr.KA210-SCH-85B1878 ietvaros pētīja, vai mode var būt arī ilgtspējīga.

Septembrī projektu iesaistītie skolēni un skolotāji piedalījās vairākās nodarbībās, kuru laikā aktualizēja savas zināšanas par modi, auduma utilizāciju un otrreizējo izmantošanu. 2024.gada 11.septembrī 6. un 7.klašu audzēkņi kopā ar skolotāju N.Krivoguzu piedalījās Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” rīkotajā meistarklasē par auduma otrreizējo izmantošanu. Meistarklases laikā meitenes izgatavoja sev stilīgus aksesuārus.

Dizaina un tehnoloģiju stundās kopā ar skolotāju L.Šembelu skolēni arī ļāva darboties savai iztēlei un nevajadzīgus apģērbus pārveidoja par jauniem aksesuāriem. Nodarbību laikā skolēniem bija arī iespēja modernizēt esošos apģērbus, pievienojot tiem jaunas detaļas.

13.septembrī 7.b klase tikās ar apģērbu veikala “Modes zona” pārstāvi K.Kļuku. Tikšanās laikā skolēni uzzināja, kā notiek apģērbu tirdzniecība, kā tiek izvēlēti apģērbi veikalam, kā arī diskutēja, kā iepirkties ilgtspējīgi un izteica savu priekšlikumus, kā padarīt šo uzņēmumu ilgtspējīgāku.

Iedvesmojoties no MIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas skolā “Saules skola”” redzētajām modes skatēm, skolēni arī rīkoja savu vintāžas stila modes skati, piedāvājot dažādus tērpus ikdienai un svētkiem.

Labs darbs, kas padarīts, bet priekšā ir gaidāmi vēl daudzi aizraujoši notikumi, kuri palīdzēs gan skolēniem, gan skolotājiem pieņemt apzinātākus un dabai draudzīgākus lēmumus ikdienā!

Informāciju sagatavoja
Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolotāja
Inesa Leontjeva