Daugavpils bibliotēkās atzīmēs Starptautisko bērnu grāmatu dienu

01.04.2022.

Aprīlī Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles aicina atzīmēt Starptautisko bērnu grāmatu dienu. Pirmsskolas, skolas vecuma bērniem un ģimenēm būs iespēja noklausīties godalgotu un mazāk zināmu autoru darbu fragmentus, iesaistīties dažādās izzinošās un radošās nodarbēs, kā arī iepazīties ar bibliotēkā esošo grāmatu krājumu. Pasākumu programma pieejama šeit. —– 

Starptautiskās bērnu grāmatu dienas svinēšanas tradīcija pastāv kopš 1967. gada. To iedibināja Starptautiskā bērnu un jaunatnes literatūras padome (International Board on Books for Young People). Šī diena tiek atzīmēta 2. aprīlī – daudzu paaudžu iemīļotā, izcilā pasaku meistara Hansa Kristiana Andersena dzimšanas dienā.

Ik gadu, akcentējot uzmanību bērnu grāmatām, ilustrāciju mākslai un lasīšanai, tiek izvēlēta dienas tēma un sagatavots vēstījums. Šogad tā autors ir rakstnieks un stāstnieks Ričards Van Kemps, savukārt plakāta dizaina autore ir māksliniece un ilustratore Jūlija Fleta. 2022. gada vēstījumā tiek atgādināts, ka grāmatas ļauj mums ceļot laikā, aicina iepazīt vēl nezināmo, sapņot un justies iedvesmotam un brīvam savā iztēlē.

Pasākumu publicitātes vajadzībām to laikā var tikt veikta fotografēšana.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles
Bērnu bibliotēkas “Zīlīte” vadītāja
Dace Jakovele
654 21750
dace.jakovele@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.bernu.biblioteka