Novadpētniecība “rullē”!

Visās Latvijas vispārizglītojošajās skolās 4.-6. klasē jau trešo gadu tiek mācīts mācību priekšmets Sociālās zinības un vēsture. Priekšmeta ietvaros liela uzmanība tiek pievērsta novadpētniecībai, vietējo kultūras un mākslas pieminekļu un objektu izpētei, pilsoniskajai izglītībai. Tāpēc ir tikai pašsaprotami, ka viena no mācību gada gaidītākajām pilsētas spēlēm ir meklēšanas spēle Daugavpils cietoksnī “Cietoksnis – kultūras objekts un dzīvojamais rajons”. Šogad tajā piedalījās piecpadsmit 6.-7. klašu komandas no 12 pilsētas skolām.

Skolēni meklēja konkrētus objektus, pētīja celtni vai objektu, lai iegūtu informāciju, un rakstīja savus iespaidus par redzēto. Godalgotās vietas šogad ieguva Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils Saskaņas pamatskolas un Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja komandas, taču labs noskaņojums bija visiem. Paldies skolotājiem par piedalīšanos spēles izvērtēšanā un atbalstu!

Daugavpils Stropu pamatskolas-attīstības centra 7. a klases skolēni darba lapā uzrakstīja: ”Spēlē piedalāmies jau otro gadu, ļoti patīk. Gribētos arī nākamgad!”

Lai piepildās jauniešu domas!

Informāciju sagatavoja
Daugavpils Sociālās un pilsoniskās jomas
skolotāju koordinatore Signita Gabrāne