Realizēts “Saules skolas” projekts “PIETURA DAUGAVPILS”

MIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”” ( “Saules skola”) ar prieku paziņo, ka maija beigās noslēdzies “Saules skolas” un Daugavpils Satiksmes kopīgi veidotais projekts “PIETURA DAUGAVPILS”!

Projekts uzsākās 2023. gada septembrī, kad “Saules skolas” Bērnu mākslas skolas audzēkņi zīmēja un gleznoja plenērā – šī gada tēma bija PIETURA. Rezultātā tapa izstāde Daugavpils valstspilsētas pašvaldībā.

Atklājot izstādi, skolas direktore Inguna Kokina pastāstīja par ieceri turpināt uzsākto tēmu Daugavpils pilsētvidē – bērnu veidoto zīmējumu sižetus izmantot pilsētas kultūrvides uzlabošanai – apgleznot sabiedriskā transporta pieturu Vecstropu apkaimē. Izstādē bija apskatāmi arī pieturas apgleznojuma vizualizāciju varianti, ko veidoja “Saules skolas” Reklāmas dizaina izglītības programmas izglītojamie skolotājas Inetas Pudžas vadībā.

Aptaujājot izstādes skatītājus un konsultējoties ar Daugavpils pilsētas galveno mākslinieci Ingūnu Levšu, tika  izvēlēti divu mazo autoru – Inesas Pļehanovas (13 gadi) un Jesenijas Priedītes (12 gadi) – darbi.  

Šī  gada maijā mācību prakses laikā “Saules skolas” Grafikas dizaina programmas audzēknes Anna Jureviča, Angelīna Minkeviča, Ksenija Lasska, Aleksandra Jakovļeva, Alīna Rumjanceva un Mišela Elizabete Lava skolotāju Inetas Pudžas un Anatolija Šandurova vadībā ķērās pie projekta realizācijas. Nebija viegli strādāt āra apstākļos, tomēr triju dienu laikā darbs tika paveikts un nu Vecstropos krāsainās autobusu pieturas priecē gan apkaimes iedzīvotājus, gan garāmbraucējus!

Projektu atbalstīja Daugavpils pilsētas Komunālās saimniecības pārvalde, kas rūpējas par pieturu remontu un SIA “Daugavpils Satiksme”, kas palīdzēja ar materiālu iegādi. “Saules skola “pateicas arī Degvielas uzpildes stacijas VIADA darbiniekiem par sniegto praktisko palīdzību gleznojumu tapšanas laikā!

Informāciju sagatavoja:
MIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”