Daugavpilī diskutēja par pašvaldības izglītības tīkla attīstību

Otrdien, 17. aprīlī Daugavpils pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Aleksejs Vasiļjevs un Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova tikās ar  Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes  ministrijas izveidotās darba grupas skolu tīkla sakārtošanas jautājumu risināšanai pārstāvēm Ramonu Urtāni un Jūliju Milleri. Tikšanās mērķis bija iepazīstināt darba grupas pārstāvjus ar pašvaldības redzējumu par pašvaldības izglītības iestāžu tīkla turpmāko attīstību un vienoties par primāri risināmiem jautājumiem pašvaldības un valsts līmenī.

Izglītības un zinātnes ministrijas izaicinājums ir līdz šī gada jūnijam izveidot vienotus kritērijus, kas apraksta efektīvu skolu tīklu, fokusējoties uz iespēju katram bērnam iegūt kvalitatīvu izglītību. Līdz ar to darba grupas uzdevums ir sagatavot priekšlikumus ministrijai, veidojot turpmāko izglītības politiku attiecībā uz skolu tīkla sakārtošanu.

Tiekoties ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldību un citām Latvijas pašvaldībām, ministrijas ārštata konsultatīvā darbiniece vispārējās izglītības jautājumos Ramona Urtāne un vecākā eksperte Jūlija Millere iepazīstas ar pašvaldību izglītības iestāžu tīklu specifiku, uzklausa vietvaru ierosinājumus.

Gandrīz divu stundu garā sarunā tika detalizēti izvērtēti dati par izglītojamo un pedagogu skaitu Daugavpils pašvaldībā, skolu ēku piepildījumu, izglītības programmu specifiku, pedagogu noslodzi un atalgojumu. Norisinājās diskusija par pašvaldības iepriekš pieņemtajiem lēmumiem, izmainot izglītības iestāžu tīklu, un par izglītības iestāžu attīstības perspektīvām.

Sarunas noslēgumā ministrijas speciālisti izteica atzinību pašvaldībai par uzdrošināšanos mainīt izglītības iestāžu tīklu un apliecināja apņemšanos informēt darba grupu un ministriju par pašvaldības izglītības speciālistu identificētām problēmām un vajadzībām, veidojot efektīvu izglītības iestāžu tīklu.

Nākamā tikšanās varētu būt plašākā sastāvā, – sarunai pievienojoties arī Augšdaugavas novada vadībai un izglītības jomas speciālistiem, jo dažus jautājumus izglītībā, izskatās, var atrisināt tikai abām pašvaldībām sadarbojoties.

Izmantota informācija: https://www.daugavpils.lv/pilseta/iedzivotajiem/izglitiba-un-zinatne/zinas/daugavpili-diskuteja-par-pasvaldibas-izglitibas-tikla-attistibu