Sākušies Vides dienas pasākumi Daugavpilī

Vakar, 20.aprīlī, Daugavpils Universitātē ar pasākumu “Vides interešu aizstāvība: Zaļā gaisma tikt sadzirdētiem!” aizsākās “Europe Direct Dienvidlatgale”/Latgales plānošanas reģiona un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes  organizētā “Vides diena Daugavpilī”.

Pasākums iesākās ar biedrības “Zaļā brīvība” stāstījumu un aktivitātēm, kādas ir sabiedrības līdzdalības un interešu aizstāvības iespējas Latvijā, par metodēm un veidiem, kā panākt videi, dabai un sabiedrībai labvēlīgu iznākumu svarīgos lēmumos pašvaldības un valsts līmenī. Klātesošie tika aicināti būt aktīvi, rūpēties par sev svarīgajām lietām, problēmām.

Pasākuma otrajā daļa Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova pateicās izglītības iestādēm un ekopadomēm par aktīvu, pašaizliedzīgu darbu, īstenojot programmu skolās, un sumināja Daugavpilī esošās Ekoskolas, kuras izglīto bērnus,  jauniešus un vecākus vides izglītības jautājumos, kopā darbojoties un organizējot dažādas sabiedriskās aktivitātes vides uzkopšanā.

Daugavpils pašvaldībā darbojas sešas Ekoskolas – Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestāde, Daugavpils pilsētas 21.pirmsskolas izglītības iestāde, Daugavpils pilsētas 26.pirmsskolas izglītības iestāde, Daugavpils Saskaņas pamatskola, Daugavpils Valstspilsētas vidusskola un Latgales Industriālais tehnikums, kuras saņēma Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Atzinības rakstus.

Foto no A.Barševska arhīva.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde
pedagoģe-karjeras konsultante
Santa Čeirāne