Ar sasniegumiem uzņēmējdarbībā dalās Daugavpils skolēni

 Šī gada 27. septembrī Daugavpils vispārizglītojošo skolu skolēni devās uz Rēzekni, lai piedalītos Junior Achievement Latvija (JA Latvija) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētajā reģionālajā pasākumā “Jauno uzņēmēju skola 2023”. Šādi iedvesmas un motivācijas pasākumi tiek organizēti jau vairākus gadus pamīšus gan Daugavpilī, gan Rēzeknē.

Seminārā dalībnieki tika iepazīstināti  ar JA Latvia darbības virzieniem un iespējām piedalīties dažādās biznesa izglītības un karjeras izglītības programmās.

 Viena no plašāk īstenotajām aktivitātēm ir JAL Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU)  programma, kuras ietvaros skolēni mācās veidot un  attīstīt savu uzņēmumu, īstenot idejas un virzīt tirgū sevis izveidoto inovatīvo, ilgtspējīgo vai ekoloģisko produktu. Šoreiz ar savu veiksmes stāstu, sasniegumiem un ieguvumiem dalīties tika aicināts SMU “InGame” no Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas – liceja, kuri ražo attīstošas un izglītojošas spēles bērniem.  

Savukārt Daugavpils Valsts ģimnāzijas absolvente Ieva Stankeviča dalījās pieredzē par Līderu programmu vidusskolēniem, kurā viņa pilnveidoja savas prasmes un zināšanas iepriekšējā mācību gadā.

Skolēnus sagaidīja ne vien pieredzes stāsti, bet arī iespēja praktiski darboties pie ideju ģenerēšanas SMU produkta radīšanai, mākslīgā intelekta izmantošanu SMU veidošanā.  Semināra laikā norisinājās arī programma skolotājiem, kuras ietvaros skolotāji tika iepazīstināti ar JA Latvia izveidotajiem metodiskajiem un mācību materiāliem, tajā skaitā jauno SMU rokasgrāmatu, kā arī tika  prezentētas interešu izglītības programmas Es-uzņēmējs (pirmsskolas – 12.klases jauniešiem). 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
pedagoģe – karjeras konsultante
Santa Čeirāne