Daugavpils pilsētas 4. pirmsskolas izglītības iestādes izglītojošs sadarbības pasākums ar Rīgas pirmsskolas izglītības iestādi “Blāzmiņa”

2023. gada 28. novembrī Daugavpils pilsētas 4. pirmsskolas izglītības iestāde organizēja izglītojošo sadarbības pasākumu ar Rīgas pirmsskolas izglītības iestādi “Blāzmiņa” par sociāli emocionālo audzināšanu (SEA) un darbības programmas „Atbalsts pozitīvai uzvedībai” (APU) īstenošanu bērncentrētā pieejā. Iestādes vadītāja Jekaterīna Jankovska iepazīstināja klātesošos ar iestādes darba pieredzi sociāli emocionālajā audzināšanā. Vadītāja stāstīja par vienu no SEA virzieniem – par darbības programmas „Atbalsts pozitīvai uzvedībai” īstenošanu, tās mērķi, uzdevumiem un pamatprincipiem, uzsverot mainīgas, attīstošās, atbalstošas, pielāgotas ikviena bērna mācīšanās un attīstības vajadzībām, emocionāli un fiziski drošas mācību vides izveides nepieciešamību un iespējām. Bērnu attīstība un sociāli emocionālā audzināšana ir kopīgs darbinieku, vecāku un izglītojamo ikdienas sadarbības rezultāts, kur katrs ir līdzatbildīgs.

Vadītājas vietniece izglītības jomā Jekaterina Krankale un pirmsskolas izglītības skolotāja Irīna Arhipova dalījās praktiskajā pieredzē ar kolēģēm par mācību metodēm, kas stiprina izglītojamo sociāli emocionālās prasmes, drošas un atbalstošas izglītības vides veidošanu, un prezentēja materiālu par APU noteikumu izstrādi un īstenošanu bērncentrētā pieejā, ņemot vērā izglītojamo vajadzības un intereses. Katrs iestādes izglītojamais ir aktīvs līdzdalībnieks APU noteikumu izstrādē un tie var būt atspoguļoti zīmējumu, fotogrāfiju, shēmu veidā, kas padara tos par skaidriem un bērniem personīgi nozīmīgiem.

Izzinošā sadarbības pasākuma noslēgumā kolēģes no Rīgas uzdeva jautājumus un sniedza savu atgriezenisko saiti, pateicoties par dalīšanos pieredzē un cerot uz turpmāku sadarbību. Sirsnīgi pateicamies Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Blāzmiņa” vadītājai Dacei Skujai par uzaicinājumu un veiksmīgu sadarbību.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 4. pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas vietniece
Jekaterina Krankale