Daugavpils pilsētas 4. pirmsskolas izglītības iestādes izglītojošs pasākums bērniem sadarbībā ar vecākiem, Iestādes padomi un vietējo kopienu

Īstenojot iestādes prioritāti vecāku līdzdalībā izglītības procesā un līdzatbildības veicināšanā bērnu sasniegumos, tiek realizēti izglītojošie izbraukuma pasākumi ārpus izglītības iestādes bērniem kopā ar vecākiem.

Pēc Iestādes padomes ierosinājuma š.g. 2. decembrī divu 5-6 gadīgo vecuma grupu  izglītojamie devās uz Sileni Resort&Spa meistardarbnīcu, lai izzinātu senās latviešu Ziemassvētku tradīcijas, iepazītos ar piparkūku pagatavošanas senču receptēm un, pētot Latvijas dabu, apmeklētu Silenes mini Zoo. Kopīgās izzinošās aktivitātes veicina pedagogu, vecāku un bērnu sadarbību, uzticēšanos un labbūtību. Mācot bērnus rūpēties par vidi, mēs ar savu piemēru attīstām tās sociālās prasmes, kuras veicina dzīves kompetenču attīstību. Kopā ar ģimenēm tika izzinātas senču tradīcijas un veicināta to kultivēšana jaunajā paaudzē, sniedzot atbalstu katram bērnam. Nepārtraukta pirmsskolas izglītības iestādes un ģimenes komunikācija sekmē sociāli emocionālo audzināšanu un veicina pozitīvas prakses veidošanos.

Visi kopā, balstoties uz stratēģiju daudzveidību, mēs spējām padarīt izglītības procesu aizraujošu un bez robežām. Sirsnīgs paldies pirmsskolas izglītības skolotājām Irīnai Arhipovai un Jeļenai Fiļimonovai par izglītojoša pasākuma organizēšanu, vecākiem par abpusējo atbildīgo sadarbību un Iestādes padomei par iniciatīvu. Pateicamies Silene Resort&Spa par viesmīlīgu uzņemšanu.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 4. pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja Jekaterīna Jankovska