Bērnu un jauniešu lasītāko grāmatu Top 5 Daugavpilī

Latgales Centrālās bibliotēka apkopojusi informāciju par bērnu un jauniešu lasītākajām grāmatām Daugavpils pilsētas pašvaldības publiskajās bibliotēkās aizvadītajā 2023. gadā.

Jaunāko bibliotēkas apmeklētāju vidū pērn vislielāko popularitāti izpelnījusies Boniljas Rosio grāmata “Kaimiņi: stāsts par kādu apkaimi”. Tai seko: Annas Oņihimovskas “Klimpas kungs un burinieks”, Anetes Meleces “Pazudušais miedziņš”, Renijas Armeles “Кто устроил беспорядок? Усик-король проделок” un Annas Kazalis “Мышонок Тим едет к бабушке”.

Sākumskolas vecuma bērni, kas ir vieni no aktīvākajiem bibliotēkas apmeklētajiem, par aizraujošāko atzinuši Ievas Samauskas grāmatu “Soliņš un Miskaste”. Lasītāko grāmatu Top 5 šajā vecuma grupā iekļuvušas arī: Lauras Melnes “Sunāns breiveibā”, Lānas Trīnu “Skeleta Juhana gaitas”, Magnusa Mista “Маленькая злая книга: специальное издание! Читай с друзьями!” un Ronana Badeļa “Кот Пончик. Мохнатое семейство”.

Savukārt pusaudžu auditorijā uzvaras laurus plūcReinausa Rēli grāmata “Kā mans tētis atrada sev sievu”. Tai seko: “En den dīno šoko loko tīno: skaitāmpanti un ķircināmpanti”, kurus savācis un sakārtojis Māris Rungulis, Gajas Gunas Ekles “Brālis, kas nebija vajadzīgs”, Graviti Folza “Легенда о живогрызе” un Džefa Kinnija “Дневник слабака. Как в старые добрые времена”.

Vislielāko interesi jauniešu vidū pērn izpelnījusies Ignes Zarambaites grāmata “Melndzelmji”. Jauniešu lasītāko grāmatu Top 5 iekļuvušas arī: Jennijas Jēgerfeldes “Mana kolosālā dzīve”, Edgāras Silēnas “Mūru dāma: par mūriem, kas šķir, un atmiņām, kas vieno”, Asjas Lavrinovčas “Там, где живет любовь” un Džordža Kleisona “Самый богатый человек в Вавилоне”.

Bibliotēkas apkopotā informācija liecina, ka Daugavpilī joprojām ir daudz grāmatas un lasīt mīlošu bērnu un jauniešu.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
654 76345
www.lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv