Daugavpils Ķīmijas apkaimes Darbīgās kopienas ziņas

Daugavpils Ķīmijas apkaimes Darbīgajai kopienai, kurā apvienojušies pirmsskolas darbinieki, izglītojamie un viņu ģimenes, kā arī Ķīmijas apkaimē izvietoto pašvaldības iestāžu pārstāvji un brīvprātīgie, aizvadītā gada nogale un jaunā gada sākums ir aizritējis darbīgi, īstenojot dažādas sabiedriskās un labdarības aktivitātes.

  • Ziemassvētku laikā, 19.decembrī, kopienas aktīvistu vokālais ansamblis “Ozolzīles” ar pirmssvētku koncertu iepriecināja Daugavpils Ķīmijas apkaimes Dieva Žēlsirdības baznīcas (Višķu ielā 36) draudzes locekļus.
  • Visu decembri Darbīgajā kopienā noritēja labdarības akcija “Sasildīsim ķepas”, sagādājot noderīgas lietas un barību Daugavpils Dzīvnieku patversmei un Latgales zoodārza iemītniekiem.
  • Decembrī un š.g. janvārī no dažādiem otrreizējiem materiāliem izgatavotas putnu barotavas, izvietojot tās un regulāri papildinot ar barību Ķīmijas apkaimes pirmsskolas teritorijās, Avotiņa parkā, Porohovkas parkā, Gubiščes ezera apkārtnē un citās teritorijās vietējā apkaimē.
  • Š.g. 11.janvārī Darbīgās kopienas lielie un mazie dziedātāji tradicionāli uzstājās ar labdarības koncertu Daugavpils Dienas aprūpes centrā personām ar garīga rakstura traucējumiem, Arhitektu ielā 21.

Informācijai: Iniciatīvas “Darbīgās kopienas” mērķis ir attīstīt Latgales reģiona iedzīvotājiem sadarbības un uzticēšanās prasmes Darbīgo kopienu izveidei un stiprināšanai, demonstrējot kopienu sadarbības iniciatīvu priekšrocības ilgtspējas kontekstā. Projekts ir specifiski mērķēts uz to, lai veicinātu sadarbību starp izglītības iestādēm un vietējām kopienām (piemēram, vecākiem),  pašvaldības iestādēm, nevalstiskajām organizācijām u.c. Projekta īstenošanas laiks: 2019. – 2024.gads. Projekta īstenotājs: Izglītības iniciatīvu centrs. Projekta sadarbības partneris un finansētājs: British Council pārstāvniecība Latvijā.

#DarbīgāsKopienas #IIC #PeopleToPeople

Informāciju sagatavoja:
Arvita Jukša,
Daugavpils Ķīmijas apkaimes Darbīgās kopienas koordinatore,
Daugavpils Ķīmijas apkaimes pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja
kimijaspii@daugavpils.edu.lv