Jaunieši izzinās darba pasauli pasākumā “Profesiju gadatirgus”

2024. gada 11. janvārī no plkst. 13.00-16.00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu izglītojamie tiek aicināti apmeklēt pasākumu ”Profesiju gadatirgus”, kas norisināsies Daugavpils Kultūras pilī, Smilšu ielā 92.

Pasākuma laikā skolēniem tiks dota iespēja apmeklēt 17 dažādu uzņēmumu un iestāžu  stendus, lai noskaidrotu sev svarīgos jautājumus gan par darba tirgū pieprasītajām vakancēm, gan darba tirgus attīstību Daugavpils pilsētā un Latgalē. Sarunā ar profesionāļiem būs iespēja noskaidrot, kādus darbiniekus darba devēji gaida nākotnē, kādām zināšanām, iemaņām un prasmēm jāpiemīt, lai jaunais darbinieks tiktu novērtēts, kā arī kādas ir izaugsmes iespējas attiecīgajā nozarē vai uzņēmumā.

Šī pasākuma mērķis ir, veidojot dialogu starp jaunieti un darba devēju, sniegt izpratni par darba pasauli kopumā, kā arī motivēt jauniešus būt atvērtiem, aktīviem un interesēties par savām nākotnes iespējām.

“Profesiju gadatirgū” būs iespēja iepazīt tādas nozares kā metālapstrāde, pārtikas rūpniecība, viesmīlība un tūrisms, ēdināšanas pakalpojumi, mežsaimniecība, valsts aizsardzība un jūrniecība u.c.

Informāciju apkopoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
izglītības metodiķe karjeras izglītības jautājumos
Santa Čeirāne
Santa.ceirane@ip.daugavpils.lv