Daugavpils skolēni noslēdz dalību projektā “KODS: L.A.U.K.I.-2”

12.aprīlī, Daugavpils apvienotā skolēnu un pedagogu-karjeras konsultantu komanda – Daugavpils Valsts ģimnāzija un Daugavpils Zinātņu vidusskola – piedalījās projekta “KODS: L.A.U.K.I.-2” noslēguma pasākumā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē, Jelgavas pilī.

Projekta laikā dalībniekiem bija iespēja gūt izpratni par lauku dzīvesstilu un vērtībām, dažādām uzņēmējdarbības iespējām lauku teritorijās, uzkrāt praktisko pieredzi un piedzīvot reālus dzīves piemērus, tādējādi veicinot kritisko domāšanu, attīstot uzņēmējspējas, līderības prasmes un pilnveidot medijpratību. Skolēni uzzināja par digitālā mārketinga iespējām lauku uzņēmējdarbības un dzīvesveida popularizēšanai jauniešu auditorijās pilsētā.

Projekta noslēguma pasākumā katra komanda no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem prezentēja savu iegūto pieredzi un veikumu. Komandas dalījās informācijā un personīgajos iespaidos par apmeklētajiem dažādu nozaru uzņēmumiem, organizēja aktivitātes. Tika izzināta gan lauksaimniecība, gan mežsaimniecība, gan veterinārija, gan bioekonomika un arī pārtikas ražošanas nozares.

Daugavpils jaunieši veidoja video filmiņu par lauksamniecību, kur atspoguļoja projektā iesaistīto uzņēmumu stāstus par dibināšanas aizsākumiem, uzkrāto pieredzi, izaicinājumiem, darbības principiem, produkciju klāstu, pieejamajiem pakalpojumiem, vērtībām un citām noderīgām atziņām, kā arī ļāva ieskatīties, kas slēpjas aiz uzņēmumu durvīm. Reklāmas rullītis tapa sadarbībā ar  uzņēmumiem ZS “Kotiņi” un SIA “Griķu rezidence”.

Noslēguma pasākumā komandām bija iespēja iepazīt izglītības iespējas pētītajās nozarēs, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģijas universitātes dažādās fakultātes. Šoreiz Daugavpils skolēni devās ekskursijā uz lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģiju fakultāti.    

Kā atzīst  Daugavpils skolēni, projekta dalībnieki – viņi ir guvuši pieredzi, strādājot komandā un sadarbojoties ar citiem skolēniem. Projekts ir iedvesmojis jauniešus turpmākajam darbam un jaunām idejām. Šī pieredze sniedz jauniešiem motivāciju attīstīties, pilnveidoties, kā arī gūt vērtīgas zināšanas neformālā vidē un veidā.  

Paldies British Council Latvia un LBTU – Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Mūžizglītības centram par iespēju piedalīties projektā “Kods: L.A.U.K.I.-2”, kas deva iespēju ieskatīties Latvijas lauku uzņēmēju vidē.

Paldies par sadarbību Daugavpils Valsts ģimnāzijai, Daugavpils Zinātņu vidusskolai un paldies par atbalstu Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei.

Ieskats fotogalerijā: https://www.lbtu.lv/lv/attelu-galerijas/2024-04-19/projekts-kods-l-a-u-k-i-2

Informāciju sagatavoja::
Daugavpils Valsts ģimnāzijas pedagoģe karjeras konsultante Dace Ozerska
Daugavpils Zinātņu vidusskolas pedagogs karjeras konsultants Nauris Kupcovs