J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija organizēja pilsētas CLIL spēli

Šogad J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija atsāka tradīciju organizēt CLIL spēli, bet šoreiz tā notika plašāk – Erasmus projekta “Interaktīvais un iekļaujošais kultūras mantojums” izplatīšanas rezultātu ietvaros. Pasākumā piedalījās komandas no sešām Daugavpils skolām: Daugavpils Vienības pamatskolas, Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola-liceja, J.Raiņa Daugavpils 6.pamatskolas, Daugavpils Zinātņu vidusskola un J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas.

CLIL metode ietver satura un valodas integrētu apguvi, tāpēc dalībnieki pildīja uzdevumus angļu valodā par dažādiem mācību priekšmetiem, tostarp izspēlēja projekta ietvaros izveidotās interaktīvās ActionBound spēles par Baznīcu kalnu kā kultūras mantojumu, atbildēja uz jautājumiem par projekta partnervalstu vēsturi un ģeogrāfiju, pildīja uzdevumus par Saules sistēmu, matemātiku un mākslu. Spēles rezultātā 1.vietu ieguva Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja komanda, bet 2. un 3.vietu – Daugavpils Zinātņu vidusskolas skolēnu komandas. Kamēr skolēni čakli pildīja uzdevumus, viņu pavadošie skolotāji iepazinās ar projekta aktivitātēm un rezultātiem.

Paldies skolas pedagogiem un projektā iesaistītajiem skolēniem par spēles organizēšanu, bet Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes izglītības metodiķei I.Ustinovai par atbalstu un sadarbību!

Informāciju sagatavoja
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolotāja
Anna Beļska