Dānijas pedagogi viesojās Daugavpils pilsētas 27.pirmsskolas izglītības iestādē

No 13. līdz 16.maijam Daugavpils pilsētas 27.pirmsskolas izglītības iestāde pieņēma pedagogus no Dānijas. Vizīte notika pēc Sonderborgas Izglītības un Zinātņu centra iniciatīvas un pēc zviedru kolēģu rekomendācijas.

Viesiem no Dānijas  bija iespēja sadzirdēt vadītājas, vadītājas vietnieku un skolotāju pieredzes stāstus par Latvijas pirmsskolas izglītības sistēmu, kā Daugavpils pilsētas 27.pirmsskolas izglītības iestādē īsteno kompetenču pieeju, kā digitālo rīku izmantošana palīdz dažādot mācīšanas un mācīšanās procesu, kā “Lasīšanas ligzdas” veicina lasītprasmi, kā muzikālās rotaļas un dziesmiņas palīdz bērniem apgūt valodu. Skolotāji ar lielu ieinteresētību novēroja rotaļnodarbības visu vecumposmu grupās gan telpās, gan iestādes brīvdabas teritorijā, kopā ar izglītojamajiem piedalījās mācību ekskursijā uz Aizpilsētas parku un ezeru, kā arī Daugavpils Inovāciju centra organizētajā nodarbībā “Magnēti”. Dānijas pedagogi ne tikai novēroja un klausījās, bet arī aktīvi iesaistījās sarunās, līdzdarbojās visās aktivitātēs un meistarklasēs.

Dānijas pirmsskolas izglītības speciālisti augsti novērtēja vizītes programmu, mūsu talantīgos pedagogus, gūto pieredzi un iespaidus. Viņi paņēma līdzi daudz jaunu ideju savam ikdienas darbam.

Prieks, ka mūsu pirmsskolas izglītības iestāde ir atpazīstama Eiropā. Pateicamies iestādes kolektīvam par komandas darbu un pedagogiem par vēlmi popularizēt savu pieredzi.

Informāciju sagatavoja
Daugavpils pilsētas 27.pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja
N.Isate