Daugavpils vispārizglītojošajās skolās atzīmē Eiropas dienu

Eiropa esam mēs, jo mēs esam Eiropas pilsoņi, mēs esam Eiropas vērtību nesēji un veidotāji. Mēs esam tie, kuriem demokrātija ir ne tikai jābauda, bet jāveido. Atzīmējot 20 gadus kopš Latvija ir Eiropas Savienībā, svinot Eiropas dienu, Daugavpils valstspilsētas skolās notiek daudz un dažādi pasākumi: Eiropas stundas, konkursi, ekskursijas, tikšanās ar interesantām Eiropas un Latvijas personībām, koncerti un izglītojošas akcijas.

8. maijā Daugavpils Valsts ģimnāzijas un Daugavpils Vienības pamatskolas pagalmā jau otro gadu notika Pagalma svētki, ko rīkoja Europe Direct Dienvidlatgale centrs, Eiropas Parlamenta (EP) birojs Latvijā, Konrad-Adenauer-Stiftung Baltic States, Latvijas Pilsoniskā alianse, Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs un NVO. Svētki bija plaši apmeklēti, jo īpaša programma bija sagatavota gan pamatskolas skolēniem, gan vidusskolēniem. Daugavpils pilsētas vispārizglītojošo skolu skolēni gan uzstājās Eiropas Pagalma svētkos, gan iesaistījās dažādās aktivitātēs, ko piedāvāja nevalstiskās organizācijas, gan fotografējās ar mēru Andreju Elksniņu un vienu no slavenākajiem Latvijas influenceriem – Lauri Zalānu. Tāpat vidusskolēni piedalījās Eiropas dienas aktivitātēs Daugavpils Vienības namā kopā ar improvizācijas teātri “Divas”, debatēja angliski un latviski Europe Direct Dienvidlatgale un Europe Direct Visaginas centra un biedrības “Debašu Centrs” rīkotajās starptautiskajās debatēs par Baltijas ieguvumiem un zaudējumiem Eiropas Savienībā.

Īpaši pasākumi notika Eiropas Parlamenta vēstnieku skolās: Daugavpils Valsts ģimnāzijā un Daugavpils Valstspilsētas vidusskolā. Skolēni izglītoja savus vienaudžus par EP vēlēšanām, izspēlējot EP vēlēšanu simulāciju spēli, diskutējot par vispārcilvēciskajām vērtībām un liberālismu.

Vairāk informācijas un fotogrāfiju https://www.facebook.com/EuropeDirectDienvidlatgale/

Informāciju sagatavoja
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
sociālās un pilsoniskās jomas koordinatore
Signita Gabrāne