Mātes diena kultūrmantojumā

“Neviena valoda nespēj izteikt to spēka skaistumu un varonību, kas piemīt mātes mīlestībai.” /Edvīns H. Čepins/

Pats jaukākais pavasara mēnesis ir maijs, jo tieši šajā mēnesī visur skan dziesmas, pateicības vārdi, tiek izdejoti deju soļi un viss tas ir par godu māmiņām. Šogad Daugavpils pilsētas 4. pirmsskolas izglītības iestāde uzdāvināja māmiņām īpašu pārsteigumu – svētkus – sadarbībā ar iestādes sadarbības partneriem: Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja Māla Mākslas centru.

Bērnu balsis, koncerts un radošā kopīga meistardarbnīca norisinājās Daugavpils Māla Mākslas centra telpās Latgales mākslinieku ekspozīciju gaisotnē. Māmiņas kopā ar bērniem veidoja savu sapņu talismanu, izrotājot to ar ziediem no skaista pavasara dārza un ar savu pirkstu nospiedumiem, kas simbolizē plaukstošo dzīvi un māmiņas mīlestības siltumu.

Tie ir īpaši siltuma, mīlestības un kopā būšanas svētki, kurus iestāde realizē jaunajā pasākumu organizācijas formātā – izglītība bez robežām. Pateicamies visiem mūsu viesiem, vecākiem, bērniem, pedagogiem un Daugavpils Māla Mākslas centra administratoram Jānim Saikovskim par viesmīlīgo uzņemšanu, atbalstu svētku organizācijā un kultūras mantojuma iedvesmu.

Video par svētku norisi: https://youtube.com/shorts/1GfMVriVaMo?feature=share

Informāciju sagatavoja
Daugavpils pilsētas 4. pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja
Jekaterīna Jankovska