Sporta sacensību un interešu izglītības programmu labāko dalībnieku apbalvošanas pasākums

Š.g. 15.maijā Daugavpils Vienības namā notika Daugavpils valstspilsētas 2023./2024.mācību gada starptautisko, valsts un novada interešu izglītības festivālu, konkursu un sporta sacensību laureātu un pedagogu apbalvošanas pasākums, kura laikā tiks apbalvoti labākie skolēni un viņu pedagogi, kuri pilsētas vārdu ir popularizējuši piedaloties sporta, lietišķās mākslas, skatuves runas mākslas, deju un mūzikas skatēs, festivālos, konkursos un sacensībās.

Daugavpils domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Aleksejs Vasiļjevs un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova savās uzrunās izteica pateicību par skolēnu un skolotāju ieguldīto darbu, kā arī apliecināja pašvaldības gatavību arī turpmāk atbalstīt skolēnu dalību interešu izglītības aktivitātēs. Pasākuma laikā ar video uzrunām bija klātesoši arī virtuālie viesi. Tie bija dažādu jomu profesionāļi – vairākkārtējais pasaules čempions ultratriatlonā, Latvijas čempions slēpošanā un biatlonā Anatolijs Levša, kurš par saviem sasniegumiem ir ieguvis arī Triju zvaigžņu ordeni, Daugavpils teātra valdes loceklis un mākslinieciskais vadītājs Oļegs Šapošņikovs, deju pedagogs, horeogrāfs, dejas pedagoģijas doktors un viens no hip-hop un mūsdienīgās dejas grandiem Latvijā Edmunds Veizāns un diriģents Edgars Vītols, kurš šogad bija nemainīgs kora dziesmu vērtētājs un kurš kopā ar savu kori ir guvis plašus panākumus Latvijā un ārzemēs, kā arī ir viens no Latvijas Dziesmu un deju svētku mākslinieciskajiem vadītājiem.   

Kopumā pasākumā tika sumināti pavisam 46 skolēni, 67 komandas/kolektīvi un 67 pedagogi par 123 sasniegumiem starptautiskajos, valsts un novada interešu izglītības festivālos, konkursos un sporta sacensībās 2023./2024.mācību gadā.  

Mūsu skolēni labprāt piedalās dažādās sporta sacensībās, kurās pierāda savu cīņas sparu un uzvaras tieksmi. Volejbols, basketbols, biatlons u.c. – sporta disciplīnas, kurās pavisam gūts 62 sasniegumi (19 komandām un 33 individuālie). Mūsu skolēnu dalība valsts spartakiādēs, sacensībās un čempionātos ir vainagojusies ar daudzām godalgotām vietām, kuru medaļu spožumu ir spodrinājuši viņu skolotāji – treneri. Par nozīmīgu ieguldījumu skolēnu sagatavošanā sporta sacensībām un Daugavpils pilsētas vārda popularizēšanu Goda raksti tika pasniegti 20 pedagogiem.

Arī ārpusstundu aktivitātēs – deju un koru skates, publiskās runas konkursi u.c. – ir gūti augsti sasniegumu, jo interešu izglītības jomā tika pasniegti Goda raksti par 61 sasniegumu (48 kolektīvu un 13 individuālie). Šajā mācību gadā mūsu pilsētas skolēni ir pierādījuši, ka ir talantīgi arī savās radošajās izpausmēs – veiksmīgas ir bijušas viņu uzstāšanās valsts konkursos un skatēs. Par nozīmīgu ieguldījumu skolēnu radošo spēju izkopšanā un Daugavpils pilsētas vārda popularizēšanu Goda rakstus saņēma 47 skolotāji, kuru prasme iedvesmot un atbalstīt ir palīdzējusi skolēniem nokļūt līdz uzvarai.

Pasākuma laikā uzstājās arī Daugavpils izglītības iestāžu radošie kolektīvi. Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja tautas deju kolektīvs “Balaguri” izpildīja deju “Žeperis Aulejskijs”, Valstspilsētas vidusskolas kora un tā vadītāja Pjotra Veļičko izpildījumā tika atskaņota dziesma “Labāk ļaudis padziedam”, Daugavpils Zinātņu vidusskolas skolniece un Skatuves runas konkursa augstākās pakāpes diploma ieguvēja Varvara Trofimova (skolotāja Olita Ļitvinska) uzstājās ar prozas darba fragmentu, Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” mūsdienu  deju kolektīvs “Dzirkstelīte” (vadītājas Olga Karašova un Inese Poga) izpildīja deju “Cerību aplis”, bet noslēgumā Daugavpils Saskaņas pamatskolas koris (vadītāja Jolanta Boreiko) un J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas deju grupa “Factory Kingz” (vadītājs Andžejs Začiņajevs) vienojās dziesmā un dejā “Sarkanbaltsarkanais”.

Izsakām pateicību visiem skolēniem un viņu pedagogiem, kuri spēj rezultatīvi apvienot savas intereses ar interešu izglītības programmu piedāvājumu Daugavpils valstspilsētas izglītības iestādēs.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra “Jaunība”
direktores vietniece
Agnese Jurģīte